Web Analytics
scris miercuri, 26.06.2024

Ceremonial la Pitești. Drapelul României, arborat la Cercul Militar

În dimineața zilei de miercuri, 26 iunie, de Ziua Drapelului Național, în centrul municipiului Pitești a avut loc un ceremonial militar dedicat acestui eveniment.

Ceremonial la Pitești. Drapelul României, arborat la Cercul Militar

Citește și: Plățile în numerar de peste 10.000 euro sunt interzise, din 2027, în toate țările UE

La manifestare au participat reprezentanți ai structurilor militare, ai administrației locale și județene, în funte cu primarul Cristian Gentea și subprefectul Marius Pârvu, ai societății civille etc.

După o slujbă religioasă de sfințire și după prezentarea onorului militar, Drapelul României a fost arborat pe catargul din fața Cercului Militar Pitești, sub privirile oficialităților, ale publicului.

Drapelul este unul dintre simbolurile identității naționale și a fost purtat cu vitejie și mândrie în lupte și la nenumăratele evenimente și competiții.

Roșul reprezintă curajul și sacrificiul făcut de români în lupta pentru libertate, galbenul simbolizează bogăția naturală a țării, iar albastrul reprezintă speranța și credința într-un viitor mai bun. Aceste culori îmbinate în tricolorul românesc reflectă spiritul național și unitatea în diversitate.

La mulți ani, români! La mulți ani, Drapelului Național!” – a transmis ISU Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită