Web Analytics
scris joi, 19.09.2024

Cercetați pentru proxenetism. Duceau fetele în Austria și Italia

Cercetați pentru proxenetism. Duceau fetele în Austria și Italia

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul anului 2021, cele trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii de beneficii materiale în mod facil, astfel ar fi înlesnit mai multor victime practicarea prostituției.

Astfel, în perioada 2021 – 2024, membrii grupului de criminalitate organizată ar fi transportat și adăpostit victimele în diverse locații din Austria și Italia, ar fi creat și postat anunțuri pe site-uri de profil și ar fi stabilit tarifele aplicate clienților.

Sumele de bani obținute de persoanele vătămate care ar fi fost obligate la practicarea prostituției, ar fi fost însușite de persoanele cercetate în cauză.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, unități de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă.

Citește și Traficanți de droguri de mare risc arestați pentru 30 de zile

Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, în cauză a fost inițiată o cooperare cu autoritățile din Austria și Italia, prin intermediul Europol, fiind identificate conexiuni, ce au făcut obiectul cercetărilor.

La data de 18 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a două persoane, de 28 și 25 de ani, în cursul acestei zile, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Victimele au beneficiat de măsuri de sprijin și protecție asigurate de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Acțiunea a beneficiat de suportul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” , se arată în comunicatul Poliției

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...