Web Analytics

Centru nou de simulare în medicină, construit de Universitatea Ovidius din Constanța

de | 11.05.2021 09:56 | Actualitate, Politica si Administratie

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) construiește un centru nou de simulare în medicină, unde simulatoarele şi manechinele de fidelitate ridicată, cu tehnologie Haptic avansată, le vor oferi studenților posibilitatea de a se pregăti în condiţii extrem de apropiate de cele din viaţa reală.

 

 

CITEȘTE ȘI: PNL Argeș respectă și tratează cu profundă onoare Ziua Regalității

 

 

 

Construcţia noului centru de simulare în medicină cu suprafaţa de 4.284.80 mp, al Universității Ovidius din Constanţa (UOC), edificat prin supraetajarea clădirii facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie şi Ştiinţe ale Naturii și Științe Agricole, va fi finalizată până la sfârșitul verii, iau apoi urmează organizarea licitațiilor pentru dotări și echipamente, a anunţat rectorul, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Centrul de simulare în medicină este proiectat să funcționeze cu două amfiteatre cu capacitate de câte 200 de locuri fiecare și 16 săli de simulare (medicină dentară; O.S.C.E. – Objective Structure Clinical Examination; tehnici chirurgicale de bază și farmacie; nursing; obstetrică-ginecologie și neonatologie; scenarii A.T.I. adulţi și pediatrie; asistență de urgenţă; acordare prim ajutor; disecţie și laborator anatomie şi radiologie; tehnici chirurgicale avansate; cardiologie și ecograf; o cameră de debriefing; trei camere de control).

Proiectul a avut în vedere flexibilitatea, modularitatea și conectivitatea spațiilor nou create prin reţele IT și presupune posibilitatea înregistrării, stocării şi transmiterii înregistrărilor video ale sesiunilor de pregătire ce se desfăşoară în cadrul centrului, astfel încât să se obțină maximă eficiență în utilizare, de către mai multe specialităţi complementare.

Din valoarea totală a proiectului, de 20.660.511,05 lei cu TVA, valoarea sumei nerambursabile este de 20.206.445,72 lei cu TVA, potrivit Mediafax.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii