Web Analytics

Centru de date la Câmpulung

de | 15.10.2020 13:07 | Economie

Omul de afaceri româno-britanic Nicolae Rațiu, cel care, prin Landmark Management, a cumpărat fosta platformă ARO, a amenajat un centru de date la Câmpulung, afacerea legată de stocarea și procesarea informațiilor urmând să se dezvolte în următorii ani.
EuRODataPark a apărut pe o suprafață de 5.000 mp în Câmpulung Industrial Park (fosta platformă ARO), structura de depozit fiind adecvată pentru 15 săli de date modulare și capabilă să găzduiască peste 100.000 de servere. Și se are în vedere extinderea suprafeței.
”Un astfel de business are nevoie de curent electric constant, fără întreruperi, iar la EuRODataPark avem 36 de megawaţi, în special energie verde. Clienţii de centre de date din România ignoră faptul că Bucureştiul este amplasat pe o falie seismică şi se află doar cu trei metri deasupra nivelului mării”, a declarat Rațiu pentru o publicație de business, sugerând faptul că un eventual eveniment catastrofic care ar afecta Capitala ar distruge centrele de date. La Câmpulung, însă, zona este considerată mai sigură.
Un centru de date este o facilitate care asigură păstrarea informațiilor în format digital, o necesitate a vremurilor actuale. De regulă, doar companiile foarte mari își permit să aibă propriul centru, din cauza costurilor imense de funcționare, astfel că firmele apelează la un prestator extern pentru a-și stoca datele și pentru a beneficia de servicii specifice domeniului IT.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii