Web Analytics
scris miercuri, 30.05.2018

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit de Biblioteca Judeţeană Argeş

9 centenar02Biblioteca Județeană Argeș sărbătorește evenimentul major reprezentat  de desăvârșirea statului național unitar român, acum 100 de ani, prin proiectul ,,Centenarul Marii Uniri. 1918-2018”, desfășurat în bibliotecile comunale. Suita de activități pe care o propune elevilor din mediul rural  are  menirea de a-i apropia cât mai mult de cunoașterea faptelor istorice naționale, a căror însemnătate să o conștientizeze pe deplin,  are, de asemenea, menirea de a le încălzi inimile cu sentimentele bucuriei și mândriei că sunt români.
9 centenar01Proiectul se derulează în colaborare cu ANBPR – Filiala Argeș. Temele abordate în cadrul proiectului sunt:  „Regii și reginele României”, „Personalități argeșene implicate în Marea Unire – Ionel Brătianu”, „Portrete de români care au schimbat istoria – Regina Maria”. Activitățile proiectului cuprind ateliere interactive de istorie, în cadrul cărora copiii vor citi povești, vor rezolva puzzle-uri și rebusuri tematice.  
Startul s-a dat pe 27 aprilie, în comuna Leordeni, urmând ca, pe 25 mai, să ajungă la elevii din comuna Cetățeni. Centenarul înseamnă principii, credințe și valori. De aceea, considerăm că marcarea Centenarului trebuie să aibă următoarele dimensiuni: educativă, a modernizării, a patrimoniului și a memoriei instituționalizate, toate acestea unite sub umbrela durabilității și a impactului major în societatea românească.

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit de Biblioteca Judeţeană Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită