Web Analytics
scris luni, 01.07.2024

Céline Dion, care suferă de o tulburare neurologică autoimună rară, nu mai este capabilă să-și controleze corpul

Într-o serie de scene cutremurătoare din noul documentar intitulat „I Am: Céline Dion”, lansat pe Amazon Prime, cântăreața canadiană Céline Dion este prezentată în mijlocul unei crize agonizante provocate de sindromul persoanei rigide (SPS), relatează AZNEWS.RO. Documentarul oferă o privire rară și intimă asupra luptei zilnice a lui Dion cu această tulburare neurologică autoimună rară, care cauzează rigiditate musculară și spasme incontrolabile.
Într-o secvență emoționantă, Dion, în vârstă de 56 de ani, este surprinsă plângând și suferind de durere, incapabilă să-și controleze propriul corp. În timp ce echipa medicală încearcă disperată să-i atenueze spasmele musculare dureroase, echipa de filmare captează în liniște fiecare moment al acestei încercări sfâșietoare. Dion este văzută luptându-se să respire în timpul crizei de zece minute, timp în care îi este administrat un spray nazal medicamentos, utilizat pentru tratarea efectelor crizelor la persoanele cu SPS.

Céline Dion, care suferă de o tulburare neurologică autoimună rară, nu mai este capabilă să-și controleze corpul

Citește și: Tudor Pendiuc află în această săptămână dacă va fi eliberat

Dion a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide în 2022, o afecțiune care i-a transformat viața și cariera. Documentarul surprinde nu doar suferințele fizice ale cântăreței, ci și impactul emoțional profund. În timpul unei consultații filmate cu personalul medical, Dion este ajutată să se așeze într-o poziție confortabilă și i se verifică semnele vitale, în timp ce picioarele ei rămân rigide din cauza afecțiunii.

După ce primește asistența necesară, Dion reușește să se ridice și se acoperă cu o pătură, recunoscându-și jena de a-și pierde controlul corpului în fața camerelor de filmat. În fața camerei, ea mărturisește: „De fiecare dată când se întâmplă așa ceva, te simți atât de jenat și nu știu cum să mă exprim, e doar… știi tu, ca și cum nu ai avea control asupra ta.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită