Web Analytics
scris vineri, 28.10.2022

Celebrul star rock’n’roll Jerry Lee Lewis a murit la vârsta de 87 de ani

Jerry Lee Lewis, unul dintre regii rock and roll-ului american din anii ’50,  a murit la vârsta de 87 de ani, anunță agenția AFP.

Celebrul star rock’n’roll Jerry Lee Lewis a murit la vârsta de 87 de ani

Celebru pentru ritmurile zgomotoase de pian și pentru prezența șocantă pe scenă pentru acea vreme, starul, cunoscut mai ales pentru clasicul „Great Balls of Fire”, a murit din cauze naturale, a declarat agentul său publicitar, relatează The Guardian. Muzicianul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani şi a suferit un accident vascular cerebral în 2019, potrivit Agerpres.

Lewis a înregistrat 40 de albume de studio, cel mai recent fiind Rock & Roll Time în 2014. Albumul său anterior, Mean Old Man, a ajuns în Top 30 din SUA la lansarea sa, în 2010. Artistul a prezentat duete cu vedete precum Mick Jagger, Sheryl Crow, Willie Nelson și Eric Clapton.

Pianul lui Jerry Lee Lewis a jucat un rol esenţial în modelarea stilului rock-and-roll la jumătatea anilor 1950. El a făcut parte din grupul de artişti talentaţi care au lucrat în Memphis cu casa de discuri Sun Records, alături de Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins şi Roy Orbison. Prieten şi în acelaşi timp rival cu Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, supranumit „The Killer”, a influenţat o generaţie întreagă de muzicieni. A avut o influenţă atât de mare asupra muzicii internaţionale, încât atunci când John Lennon l-a întâlnit pentru prima dată în culisele unui concert susţinut la Los Angeles, membrul trupei The Beatles a căzut în genunchi şi a sărutat picioarele lui Jerry Lee Lewis. Albumele sale nu conţineau doar piese rock-and-roll, ci şi influenţe preluate din country, gospel şi rythm&blues.

Jerry Lee Lewis a fost şi primul muzician de rock and roll a cărui viaţă privată a fost marcată de scandaluri. S-a căsătorit, pentru prima dată la 16 ani, cu fiica unui pastor, pe care a abandonat-o destul de repede. În anul următor, s-a căsătorit cu Jane Michtam: la 17 ani era bigam. În 1958: avea 23 de ani şi s-a căsătorit cu Myra Gale Brown, 13 ani, verişoara lui. Vestea a provocat un scandal imens în Marea Britanie, iar turneele muzicianului sunt anulate. La sfârşitul anului 1971 s-a căsătorit din nou şi soţia sa a fost găsită înecată în piscina lui nouă ani mai târziu. În 1984, a cincea sa soţie a murit în circumstanţe neclare. Doi dintre fiii lui au murit violent.

Citește și: Bărbat rămas agățat de un copac, salvat în ultimul moment de salvamontiști

Însă popularitatea lui nu a încetat să crească, ba chiar dimpotrivă, iar Jerry Lee Lewis a făcut parte din primul lot de artişti care au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame la ediţia inaugurală a acestei gale, organizată în 1986 la muzeul omonim din Cleveland, Ohio. Starul american şi-a petrecut o parte din ultimii săi ani de viaţă în ferma pe care o deţinea în Nesbit, Mississippi, alături de cea de-a şaptea soţie, Judith. A continuat să urce pe scenă până la începutul anului 2019. Un accident vascular cerebral minor, suferit în luna mai a acelui an, l-a obligat să îşi anuleze toate concertele.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită