Web Analytics

Cele mai profitabile 100 de firme muscelene adună aproape cincii mii de angajaţi

de | 24.10.2019 13:12 | Economie

Potrivit bilanţurilor finalizate recent privitoare la activitatea firmelor din Muscel în anul 2018, situaţia a fost bună, profitabilă chiar pentru multe societăţi comerciale. Din acest punct de vedere, SILDVB Com Berevoeşti se menţine lider, de data aceasta înregistrând un profit net de peste 18 milioane de lei, iar firma ultimă din top 100 a înregistrat o profitabilitate cifrată la peste 300 de mii de lei.

Dacă profit a fost anul trecut, acesta nu a fost realizat cu foarte mulţi angajaţi, în zona Muscel activând, cu precădere, societăţi mici şi mijlocii. IMM-urile turează motorul economiei muscelene, nu mastodonţii industriali, ca pe vremuri, în top 100 al profitabilităţii regăsindu-se doar trei companii cu peste 250 de angajaţi (limita de personal inclusă în recomandările Comisiei Europene pentru ca o întreprindere să se încadreze în categoria IMM-urilor). Per total, cele o sută de firme din top au avut 4.671 angajaţi în 2018. În fapt, marii angajatori ai Muscelului sunt instituţiile finanţate de la bugetul de stat şi cel local, precum administraţia publică, unităţile militare, sănătatea şi învăţământul.
SILDVB Com Berevoeşti a avut anul trecut 281 de angajaţi. Celelalte firme din top 100 cu peste 250 de salariaţi fac parte din categoria denumită generic „fabrică de cablaje”: Nobel Automotive Romania (locul 3 ca profitabilitate), cu un personal de 592 de angajaţi, şi Automotive Complete Systems (locul 85), cu 605 salariaţi. În rest, firmele au activat cu de la unul la 230 de oameni, maximumul fiind trecut în dreptul Setro Metal Group Câmpulung. Aproape de două sute de angajaţi au mai avut Fontana Pietro Romania Schitu Goleşti (196), Greiner Assistec Lereşti (186) şi Salf SRL Câmpulung (171). În topul profitabilităţii figurează şi entităţi economice cu zero în dreptul angajaţilor. Este cazul Forest Montan 2003 Rucăr (locul 39 în top), alte 31 de firme dincolo de top 100 fiind cu aceeaşi situaţie.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii