Web Analytics

Cele mai mari prime de Crăciun se primesc la Rafinărie

de | 14.12.2017 09:18 | Economie

Se apropie Crăciunul și tot angajatul român, implicit cel argeșean, privește cu jind spre seiful angajatorului în speranța unei prime de sezon cât mai consistente. Acolo unde oamenii sunt organizați în sindicate primele sunt negociate și stabilite prin contractul colectiv de muncă iar valoarea acestora depinde de puterea fiecărui sindicat în parte. Unde nu există sindicate ori acestea nu au nicio putere lucrurile sunt mai complicate, iar primele de Crăciun fie sunt simbolice, fie lipsesc. Dar să vedem cine și cât dă din industria argeșeană.

Prime de 1.500 lei brut la Rafinăria Arpechim

Ca și anul trecut, cele mai mari prime sunt cele de la Rafinăria Arpechim unde fiecare dintre cei 400 de angajați, fie din rafinărie, fie din societățile contractoare externalizate din aceasta, primesc câte 1.500 de lei brut. „Noi avem negociată cu OMV-ul o primă anuală brută de 3.500 de lei din care 2.000 de lei îi primim în perioada Paștelui, iar restul de 1.500 acum. La această primă se adaugă și un cadou consistent din partea sindicatului, dar a cărui valoare nu o dezvălui că nu vreau să stârnesc gelozii și invidii”, ne-a declarat Ionel Popescu, liderul Sindicatului Rafinorul.

1.100 lei net și tichete cadou la Dacia

Prime consistente primesc și cei de la Dacia care anul acesta primesc ceva mai mult decât în 2016, când valoarea bonificației a fost de 1.050 lei net. „Anul acesta angajații noștri primesc în 15 decembrie o primă în valoare netă de 1.100 lei, iar pe 18 decembrie tichete cadou de Crăciun în valoare de 80 de lei. Toate acestea noi le avem, negociate și bine stabilite prin contractul colectiv de muncă”, ne-a spus Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Jumătate din salariul de încadrare și tichete valorice pentru cei cu copii la Petrochimie

Pentru prima oară după mulți ani și cei 115 angajați ai Diviziei Petrochimice se pot bucura de prime de Crăciun, atât din partea angajatorului, cât și a sindicatului.
„Angajații noștri, și mă refer aici la cei de la Oltchim de la Vâlcea și la cei de aici din Divizia Petrochimică, primesc 50% din salariul negociat și mă refer aici la salariul de încadrare, nu la cel brut, repet salariul de încadrare negociat, nu brut. La această sumă se adaugă pentru cei cu copii tichete cadou în valoare de 110 lei. De asemenea, și noi, sindicatul, oferim membrilor noștri tichete cadou într-o valoare importantă pe care nu doresc să o dezvălui acum”, ne-a declarat lideul sindical Marian Dumitru.

La Micromotoare – 400 de lei net

Dacă anul trecut la Micromotoare se încasa o primă de 300 de lei net, iar angajații o considerau nesatisfăcătoare, anul acesta patronatul japonez oferă 400 de lei net. La aceasta se adaugă și un cadou în valoare de 35 de lei din partea sindicatului. „Consider că de data asta ni se oferă prima care ni se cuvinte iar dacă rezultatele financiare ale societății vor fi peste cele estimate atunci prima va fi recalculată și ne vom primi diferențele”, a anunțat liderul Sindicatului Liber Independent „Solidaritatea”, Florian Stănculescu (foto).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii