Web Analytics

Cele mai mari avantaje ale automatizării inteligente la domiciliu

de | 29.05.2021 11:34 | Actualitate, Economie

În cazul în care există vreo îndoială, trăim în epoca de aur a dezvoltării tehnologiei. În ultimele două decenii, am trecut de la a ne baza pe telefoane cu cablu pentru cea mai mare parte a comunicării noastre la computere mici în buzunare, care sunt capabile de zeci de funcții de comunicare simultane.
Dacă smartphone-urile au fost una dintre evoluțiile tehnologice majore din anii 2000, un următor mare pas este dezvoltarea de case inteligente.

Ce este automatizarea inteligentă la domiciliu?

Tehnologia caselor inteligente se referă în general la orice suită de dispozitive, aparate sau sisteme care se conectează într-o rețea comună care poate fi controlată independent și de la distanță. Când tehnologia dvs. de acasă funcționează împreună într-un singur sistem, ea poate fi, de asemenea, denumită mai ușor ca o „casă conectată”. De exemplu, aparate precum termostatul casei dvs., luminile, unele difuzoare audio, televizoare, camere de securitate și încuietori sunt conectate într-un sistem comun, care poate fi controlat de pe telefonul dvs. inteligent sau printr-un dispozitiv mobil cu ecran tactil.

Automatizarea inteligentă a casei vă permite să accesați funcționalitatea de înaltă tehnologie și luxul care nu a fost posibil în trecut. Pe măsură ce dezvoltarea tehnologiei continuă să se extindă, la fel vor crește și posibilitățile de automatizare a consumatorilor casnici, pentru a le face viața mai ușoară și mai plăcută.

Marile avantaje ale caselor inteligente

S-ar putea să vă gândiți la automatizarea inteligentă a locuințelor ca la o modalitate ingenioasă de a ține pasul cu cea mai recentă tehnologie, dar există câteva avantaje practice uimitoare (și incontestabil) practice pentru automatizarea casei. Iată câteva exemple.

1. Gestionarea tuturor dispozitivelor de acasă dintr-un singur loc. Factorul de comoditate este enorm. A fi capabil să păstrați toată tehnologia din casă conectată printr-o singură interfață este un pas masiv înainte pentru tehnologie și gestionarea casei. Teoretic, tot ce trebuie să faceți este să învățați cum să folosiți o aplicație de pe smartphone și tabletă și veți putea accesa nenumărate funcții și dispozitive din toată casa. Acest lucru reduce curba de învățare pentru noii utilizatori, facilitând accesul la funcționalitatea pe care o doriți cu adevărat pentru casa dvs.

2. Flexibilitate pentru dispozitive și aparate noi. Sistemele inteligente de casă tind să fie minunat de flexibile în ceea ce privește acomodarea de dispozitive și aparate noi și alte tehnologii. Indiferent cât de moderne par aparatele dvs. astăzi, vor exista modele mai noi și mai impresionante dezvoltate pe măsură ce trece timpul. Dincolo de asta, probabil că veți adăuga la suita dvs. de dispozitive pe măsură ce le înlocuiți pe cele mai vechi sau descoperiți o nouă tehnologie pentru a vă însoți spațiile interioare și exterioare. Abilitatea de a integra perfect acești nou-veniți vă va ușura mult munca și vă va permite să continuați să treceți la cea mai recentă tehnologie.

3. Maximizarea securității la domiciliu. Când încorporați funcții de securitate și supraveghere în rețeaua dvs. inteligentă de domiciliu, securitatea dvs. la domiciliu poate crește. Există o mulțime de opțiuni aici – dintre care doar câteva zeci sunt în prezent explorate. De exemplu, sistemele de automatizare a locuinței pot conecta detectoare de mișcare, camere de supraveghere, încuietori automate ale ușilor și alte măsuri de securitate tangibile în întreaga casă, astfel încât să le puteți activa de pe un dispozitiv mobil înainte de a merge la culcare. De asemenea, puteți alege să primiți alerte de securitate pe diferitele dvs. dispozitive, în funcție de ora din zi care se declanșează o alertă și să monitorizați activitățile în timp real, indiferent dacă vă aflați în casă sau la distanță.

4. Control de la distanță a funcțiilor de acasă. Nu subestimați puterea de a vă putea controla funcțiile de acasă de la distanță. Într-o zi extrem de caldă, puteți comanda casei dvs. să devină mai răcoroasă în suficient timp, înainte de a ajunge acasă de la serviciu. Dacă vă grăbiți să începeți cina, dar sunteți încă la magazin, puteți face cuptorul să se preîncălzească în timp ce sunteți în drum spre casă. Puteți verifica dacă ați lăsat luminile aprinse, cine este la ușa din față sau vă puteți asigura că v-ați oprit toate aparatele, în timp ce sunteți plecat.

5. Creșterea eficienței energetice. În funcție de modul în care vă folosiți tehnologia de casă inteligentă, este posibil să vă faceți spațiul mai eficient din punct de vedere energetic. De exemplu, puteți avea un control mai precis asupra încălzirii și răcirii casei dvs. cu un termostat inteligent programabil care vă învață preferințele de programare și temperatură și apoi sugerează cele mai bune setări eficiente din punct de vedere energetic pe tot parcursul zilei. Luminile și jaluzelele motorizate pot fi programate pentru a trece la un mod de seară pe măsură ce apune soarele, sau luminile se pot aprinde și opri automat atunci când intrați sau ieșiți din cameră, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la risipa de energie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii