În cele ce urmează vă propunem să descoperim cele mai importante evenimente sportive argeşene ale anului 2016, competiţii care au avut în prim plan sportivi din judeţul nostru. Aşa cum am menţionat în numărul trecut al Jurnalului, de data aceasta revenim cu cea de-a doua parte a acestui subiect, în care vom vedea performanţa uriaşă a echipei de baschet a Piteştiului, care a terminat anul pe un onorant loc III, vom putea citi despre parcursul ireproşabil al SCM-ului la fotbal, echipă care se află pe locul I al Ligii a III-a, despre „tragica dispariţie” a FC Argeşului 1953, echipă care nu s-a putut înscrie în Liga a III-a, despre desfăşurarea campionatelor balcanice de atletism de pe cocheta arenă din Trivale, precum şi despre performanţa Alinei Zaharia de la judo.
BCMU Piteşti a ajuns pe podium cu antrenorul Hristu Şapera
BCMU Piteşti a învins în ultimul meci al anului pe Dinamo cu scorul de 72-64 și noul an a găsit-o pe locul III al clasamentului, după Steaua şi Cluj. Cu un Hunter în zi mare și cu bulgarul Marinov cu o prestație bună, în linia celor cu care ne-a obișnuit, BCMU Pitești reușește a opta victorie a sezonului. Astfel, BCMU Pitești termină anul 2016 pe locul III al clasamentului și urmează să primească pe 7 ianuarie, în Sala Sporturilor din Trivale, replica puternicei formații U-Banca Transilvania Cluj. „A fost o victorie muncită pentru noi. Nu am început așa cum ne-am dorit, dar am reușit să controlăm jocul. Dinamo este într-o certă creștere valorică în ultimul timp și mă bucur că am reușit să revenim în acest meci, după un start nu tocmai bun. Cred eu că ne-am adjudecat două puncte importante. Pot spune că sunt mulțumit de modul în care s-au ajutat jucătorii noștri, îi felicit pentru această victorie și cred că în felul acesta ne-am asigurat un sfârșit de an mai liniștit. Eu zic că suntem în grafic, dar în niciun caz nu putem să ne relaxăm. Cred că până acum am câștigat câteva meciuri importante, campionatul este însă foarte echilibrat și nu putem privi mult prea departe. Mai sunt foarte multe meciuri de disputat, iar diferența dintre echipele care se luptă pentru play-off este foarte mică. Trebuie să ne întoarcem la antrenamente concentrați și motivați pentru a ne putea atinge obiectivele propuse în 2017”, a declarat Şapera după acest meci.
Nicolae Dică: „Vreau să pregătim încă de pe acum lotul pentru Liga a 2-a”
Cu gândul deja la viitoarea ediţie de campionat, a Ligii a 2-a, deoarece în acest sezon doar un cataclism îi mai poate opri să câştige Seria a 3-a a Ligii 3 şi să promoveze, SCM Piteşti a început din această pauză de iarnă să îşi întărească lotul. Echipa antrenată de Nicolae Dică a bifat deja prima achiziţie. Liderul Seriei a 3-a a Ligii 3 a ajuns la un acord cu Cosmin Căpăţînă (23 ani), mijlocaş care în turul campionatului a evoluat la FCM Alexandria, colega de serie a alb-violeţilor. „Prin aducerea lui cred că am rezolvat o parte din problemele pe care le aveam. Va crea concurenţă şi va da mai multă consistenţă jocului nostru. Vreau să pregătim încă de pe acum lotul pentru Liga a 2-a. Nu va fi ultimul transfer pe care îl vom face în această iarnă”, a spus Dică.
FC Argeş 1953 n-a avut bani să participe în Liga a III-a şi a rămas doar cu o grupă de copii
S-au bucurat degeaba de promovare! FC Argeş 1953 n-a avut bani să participe în Liga a III-a şi nici să continue măcar în Liga a IV-a. Câştigătoare a Ligii a IV-a, Argeş şi apoi a barajului de promovare cu Recolta Stoicăneşti (Olt), FC Argeş 1953 ar fi trebuit să participe în noua ediţie de campionat a Ligii a III-a, însă echipa susţinută de suporterii piteşteni nu s-a regăsit printre cele 74 de cluburi acceptate de FRF în competiţie. FC Argeş 1953 a anunţat federaţia că nu poate continua în Liga a III-a din cauza problemelor financiare cu care se confruntă. Astfel, visul suporterilor lui FC Argeş, creatorii acestui club, de a reveni cât mai sus în fotbalul românesc după ce echipa lor favorită a dispărut a fost spulberat. Anunţul că FC Argeş 1953 nu îşi poate continua activitatea la seniori a fost făcut şi pe pagina de Facebook a clubului. „FC Arges nu apare pe ţintarul Ligii a 3-a, iar motivele sunt simple: situaţia financiară critică şi dezinteresul general pentru acest club de tradiţie. La doi ani de la reînfiinţare, echipa alb-violetă se află în imposibilitatea de a fructifica performanţa sportivă realizată în această vară de echipa de seniori, drept pentru care, vom merge înainte, momentan, doar cu o grupă de juniori. Este important ca FC Argeş să aibă continuitate până la găsirea unei soluţii pentru performanţă. În tot acest timp se caută soluţii legale împreună cu autorităţile locale pentru a organiza echipa simbol a Piteştiului şi a judeţului să joace sub titulatura de FC Argeş, aşa cum este recunoscută şi iubită de toţi suporterii alb-violeţi. Cine a ţinut cu FC Argeş până în 2005 sau până în 2013, ţine cu FC Argeş şi în 2016, indiferent de societatea care a administrat clubul sportiv în decursul istoriei sale. Palmaresul, ca şi istoria, nu se pot vinde ca la piaţă, oricât de comercial este totul în ziua de azi. Palmaresul înseamnă istoria şi este format din toate rezultatele obţinute de club în decursul existenţei sale. Istoria nu poate fi deţinută de o societate care administrează un club la un moment dat, singurul, numele, agreat de justiţie, este recunoaşterea oficială a autenticităţii. La fel, sigla unui club, folosită într-o anume perioadă, nu garantează autenticitatea organizaţiei şi nu girează istoria în întregul ei (există numeroase logouri folosite de-a lungul timpului, toate entităţile apelând la un re-branding/refresh al imaginii)”, sună anunţul postat pe pagina echipei piteştene.
România a ocupat locul al doilea în clasamentul final pe puncte la Campionatele Balcanice de atletism
România a ocupat locul al doilea în clasamentul final pe puncte la Campionatele Balcanice de atletism, găzduite de Complexul Sportiv „Nicolae Dobrin” din Pitești. Prima poziție a fost ocupată de Turcia, cu 256,50 puncte, urmată de România, cu 236 puncte, și de Grecia, 171,50 puncte. În ierarhia feminină, primul loc a fost ocupat de România, cu 137 puncte, urmată de Turcia, 129 puncte, Grecia, 111 puncte. La masculin, Turcia a ocupat prima poziție, cu 127,50 puncte, urmată de România, 99 puncte, și Croația, 77 puncte. România a cucerit în total 22 de medalii, dintre care 9 de aur, 7 de argint și 6 de bronz.
Alina Zaharia a obţinut aurul la Campionatele Europene de Judo
În perioada 21-22 mai, în localitatea Olbia, din provincia Sardinia, a avut loc Campionatul European de Kata. Delegaţia ţării noastre, însoţită de antrenorul federal Alexandru Chirilă, a fost formată din sportivii Alina Zaharia, Alina Cheru, Iulian Surla şi Aurelian Fleisz. La Nage-no-Kata, perechea Surla Iulian şi Aurelian Ciprian Fleisz au reuşit să urce pe primul loc, acumulând un număr de 408 puncte. Aceeaşi pereche a reuşit o altă frumoasă clasare pe podium, în cadrul categoriei Open, unde a reuşit să cucerească argintul. În cadrul probei Ju-no-Kata, perechea Alina Zaharia şi Alina Cheru au copiat evoluţia băieţilor, reuşind să cucerească medalia de aur la grupa 1 şi argintul la Open. Iulian Surlă și Aurelian Ciprian Fleisz sunt legitimaţi la clubul Liberty Oradea în timp ce Alina Zaharia şi Alina Cheru sunt sportivele CSM Piteşti. Cu această reuşită ambele perechi au reuşit să îşi apere titlurile de campioni europeni cucerite anul trecut la Herstal în Belgia.
Marius Ionel
0 Comentarii