Web Analytics

Argeș: Cinci centre de evaluare pentru bolnavii Covid au intrat în funcțiune

de | 26.01.2022 13:30 | Actualitate, Politica si Administratie

În Argeș, centrele de evaluare a pacienților diagnosticați cu Covid-19 funcționează și deja persoane cu forme ușoare și medii ale bolii au primit tratament, transmite prefectul Radu Perianu. Este vorba despre antivirale care li se dau pacienților din farmaciile spitalelor după ce sunt evaluați de cadre medicale. Autoritățile îndrumă persoanele cu forme ușoare și medii ale bolii să meargă la aceste centre și să evite să stea acasă fără tratament corect sau aglomerarea la Unitățile de Primiri Urgențe. De reținut că aceste centre sunt pentru persoanele diagnosticate deja, cu teste făcute la centru autorizat sau de către Ambulanță. Pacienții vor primi rețete cu antivirale gratuite.

„Sunt locații cărora li se pot adresa persoanele cu teste pozitive, indiferent că vorbim despre testare RT PCR sau cu teste rapide. Este obligatoriu ca rezultatele să aibă parafa unui medic. Asta înseamnă testare făcută la unități sanitare, la centre avizate sau de către echipajele Serviciului de Ambulanță Argeș.

Pacienții vor merge la centre unde vor fi internați pentru o zi, pentru evaluare. În cele mai multe cazuri de până acum a fost vorba despre forme ușoare și pacienții au fost externați.

Foarte important, bolnavul nu pleacă fără rețeta eliberată de un medic specialist și, dacă este până în a 5 a zi a infecției, cu antivirale. Este vorba despre medicamente care nu se găsesc în farmacii private și se eliberează strict din farmacia spitalului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Argeș.

Citește și Creștere majoră a numărului de cazuri Covid, în România. 34.255 de infectări, în ultimele 24 de ore

Lista centrelor de evaluare din Argeș

Pitești- Spitalul de Pediatrie, Strada Dacia, nr.1;

Pitești- Spitalul Județean de Urgență, Bulevardul I.C Brătianu,nr.62 ( la Secția Boli Infecțioase);

Mioveni- Spitalul Orășenesc Mioveni, Bulevardul Dacia, nr. 131a;

Câmpulung- Spitalul Municipal Câmpulung-Muscel, strada Doctor Costea, nr.8;

Câmpulung- Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung-Muscel.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii