Web Analytics
scris miercuri, 07.08.2024

Cel puţin trei pacienţi morţi la Spitalul Pantelimon, după ce medicii ar fi oprit tratamentul intenţionat

Primele concluzii ale anchetei penale începute acum patru luni la Spitalul Pantelimon sunt cutremurătoare: unor pacienţi internaţi la ATI le-a fost diminuată intenţionat doza de Noradrenalină, iar asta le-ar fi adus sfârşitul. Cei care ar fi decis cine moare şi cine trăieşte în Spitalul Pantelimon ar fi chiar medici. Doi medici au fost  reţinuţi azi fiind acuzaţi de procurori că au omorât voit şi cu bună ştiinţă mai mulţi pacienţi, au oprit intenţiont tratamentul unor bolnavi internaţi la ATI. Cele două doctoriţe acuzate de omor cu premeditare au fost reţinute alături de o asistentă. Ministrul Sănătăţii a cerut şi a obţinut astăzi demisia conducerii spitalului.

Cel puţin trei pacienţi morţi la Spitalul Pantelimon, după ce medicii ar fi oprit tratamentul intenţionat

„Pe 26 martie anul acesta una dintre inculpate a redus voluntar doza de noradrenalină la un pacient aflat în stare destul de gravă. De la 15 ml pe oră la 1 ml pe oră, cu intenţia de a provoca decesul acestuia. Ulterior, în data de 4 aprilie, aceeaşi doctoriţă, împreună cu o colegă, au redus doza de noradrenalină de la acelaşi pacient, de data asta de la 20 de ml pe oră la 1 ml pe oră. În circa o oră a survenit decesul”, a declarat Alexandru Anghel, procuror PTB.

Citește și: Update. Două doctorițe și o asistentă, reținute în dosarul morților suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”

Potrivit surselor Observator, anchetatorii au legat până acum moartea a trei pacienţi de actul medical, însă investigaţiile sunt departe de a se fi încheiat. Casele medicilor şi asistentelor interogate la Poliţia Capitalei au fost percheziţionate, iar calculatoarele şi telefoanele lor au ajuns în custodia ofiţerilor de la Serviciul Omoruri. Din aparate anchetatorii speră să scoată alte date care să-i ajute să-şi întărească acuzaţiile. Medicii nu sunt primii reţinuţi în acest dosar. În iunie, o asistentă a fost pusă sub acuzare pentru mărturie mincinoasă. Procurorii au ajuns atunci la concluzia că ştie mai multe lucruri grave pe care nu le spune la audieri.

Citește și: Băile Kretzulescu, în loc de centru SPA, adăpost pentru boschetari

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită