Web Analytics
scris miercuri, 09.09.2020

Cel mai vârstnic călușar din Stolnici – declarat TEZAUR UMAN VIU!

ARGEȘUL ARE UN MOTIV ÎN PLUS DE SĂRBĂTOARE! 

Începând de luni, 8 septembrie, și județul Argeș are un TEZAUR UMAN VIU.  Cunoscutul om de cultură argeșean, Petre Masală, veteranul călușar din comuna Stolnici, a fost declarat de Comisia Națională de Salvgardare a Patrimoniului Cultural Imaterial din cadrul Ministerului Culturii, TEZAUR UMAN VIU.

Cel mai vârstnic călușar din Stolnici – declarat TEZAUR UMAN VIU!

În conformitate cu prevederile Legii nr. 26/2008 privind protejarea patrimoniului cultural imaterial, precum şi cu cele ale Regulamentului de acordare a titlului de TEZAUR UMAN VIU aprobat prin OMC nr. 2609/10.02.2020, Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, organism de specialitate al Ministerului Culturii, a hotărât acordarea titlului onorific de TEZAUR UMAN VIU  la 11 persoane păstrătoare și transmițătoare de patrimoniu cultural imaterial din România, printre acestea aflându-se si călușarul argeșean Petre Masală.

Programul TEZAUR UMAN VIU, implementat de Ministerul Culturii, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, urmărește salvgardarea, păstrarea şi transmiterea patrimoniului cultural imaterial.

Programul vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care sunt creatori și păstrători ai valorilor tradiționale și care fac, prin talentul și efortul lor, dovada caracterului excepțional al performării, fiind capabili să transmită un anumit element de patrimoniu imaterial, în forma și cu mijloacele tradiționale nealterate, contribuind, astfel, la asigurarea viabilității acestuia în cadrul comunităților.

Distribuie!

0 Comentarii