Web Analytics
scris luni, 30.09.2024

Cel mai bun îngrășământ natural pentru roșii. Ai nevoie doar de două ingrediente ieftine

Roșiile sunt foarte gustoase și bogate în vitamine. Au un surplus de vitamine C, A și de antioxidanți. Beta-carotenul, luteina și licopenul sunt trei dintre subtanțele de mare folos în procesul de eliminare a toxinelor.

Cel mai bun îngrășământ natural pentru roșii. Ai nevoie doar de două ingrediente ieftine

Citește și: Pitești. Șase stații noi de autobuz pe traseul ce leagă b-dul I.C. Brătianu de strada Depozitelor

Unii nutriționiști recomandă roșiile în formă crudă, deoarece vitamina C și antioxidanții se pierd în momentul în care sunt gătite. Acestea conțin biotină, potasiu, vitamina E, fier, zinc, magneziu, dar și vitamine B6, B3 și B1, potrivit evz.ro.

Pentru cultivarea roșiilor e nevoie resursele necesare dezvoltării legumelor, adică alocarea de timp, apă, sol fertil sau îngrășământ. Drojdia proaspătă este îngrășământul care îți garantează o recoltă bogată. Ai nevoie de 10 litri de apă, în care vei dizolva drojdie proaspătă. Amestecă bine și udă planta de la bază. Se aplică aproximativ 500 de mililitri pentru fiecare plantă.

Sfaturi utile pentru plantarea roșiilor

Pentru o recoltă bogată, trebuie să respecți câțiva pași. Una dintre cele mai importante reguli pe care agricultorii o respectă cu sfințenie este distanța dintre plante. Trebuie să ai grijă cum pui în pământ răsadurile. Roșiile se pun în pământ la începutul lunii mai, când temperaturile sunt potrivite, nici prea ridicate, nici prea scăzute.

Trebuie să ai grijă însă să pui răsadurile în pământ dimineața devreme sau seara, când căldura nu e prea mare. Plantele trebuie puse la 30-40 de centimetri una de cealaltă, iar între rânduri să fie o distanță de 40-70 centimetri.

(Articol preluat)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită