Web Analytics
scris sâmbătă, 05.10.2024

Cei mai bogați și cei mai săraci candidați din cursa pentru Cotroceni

O trecere în revistă a declarațiilor depuse de cei 7 candidați validați la BEC ne arată că averile pe care aceștia au reușit să le strângă sunt cât se poate de diferite, la fel ca și programele lor. Astfel, cei mai bogați de la această listă sunt Mircea Geoană și Kelemen Hunor, cei doi având depozite și surse diversificate de venituri, asta în timp ce la polul opus de află Diana Șoșoacă și George Simion, fără conturi în bancă, pentru care banii câștigați din pozițiile de parlamentari par a reprezenta veniturile lor principale, conform Știrile ProTv.

Cei mai bogați și cei mai săraci candidați din cursa pentru Cotroceni

Declarația de avere a lui Mircea Geoană include venituri de 240.000 euro de la NATO, 104.400 lei din pensie. În plus, el are drepturi de autor de 28.771 lei și dividende de 25.000 și 14.500 lei de la două firme. În ceea ce-l privește pe Kelemen Hunor, el se mândrește cu venituri de aproape 600.000 de lei din funcțiile pe care le are în statul român și în UDMR. În plus, cei doi, alături de Călin Georgescu au numeroase investiții și depozite. Dintre cei 7 candidați ale căror candidaturi au fost validate, doar doi primesc pensii, fiind vorba despre Nicolae Ciucă și Mircea Geoană. Primul primește o indemnizație de 232.920 de lei, asta în timp ce cel de al doilea primește 104.400 lei.

Citește și: CCR judecă sâmbătă contestaţiile privind candidaturile lui Geoană, Şoşoacă şi Ciucă la funcţia de preşedinte al României

Terenurile și propietățile imobiliare reprezintă o parte importantă a averii acumulate de majoritatea candidaților la președinție. Cu toate acestea, la acest capitol, George Simion iese în evidență și asta deoarece nu a scris nimic la aceste secțiuni, în timp ce Geoană a raportat două imobile, ambele în București. Kelemen Hunor, Elena Lasconi, Diana Șoșoacă și Nicolae Ciucă au declarat că dețin mai multe terenuri sau cel puțin cote parte din acestea.

Deși majoritatea candidaților au prezentat în declarațiile de avere faptul că au mai multe depozite bancare și forme de investiție în fonduri sau în companii, Elena Lasconi și Diana Șoșoacă sunt singurele care vorbesc despre datoriile acumulate și împrumuturile pe care le-au dat. Mai exact, Șoșoacă explică faptul că a împrumutat 30.000 de euro de la o prietenă în 2021 și 13.500 de la mama sa. Asta în timp ce Elena Lasconi vorbește despre trei împrumuturi care ajung la peste 400.000 de lei. De asemenea, ea a raportat și un împrumut de 30.000 de lei pe care l-a oferit partidului pe care îl conduce.

Citește și: Cadou de final de mandat: Klaus Iohannis a decorat liceul la care a predat și liceul la care predă soția sa

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită