Web Analytics

Cei care realizează venituri din premii și jocuri de noroc – în vizorul ANAF

de | 26.02.2021 08:07 | Actualitate, Economie

Ghidul contribuabililor care realizează venituri din premii și jocuri de noroc a fost publicat pe site-ul ANAF, a anunțat Ministerul Finanțelor. Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, persoanele fizice care realizează venituri din premii și jocuri de noroc atât din România, cât și din străinătate, au obligația să declare veniturile și să plătească impozite la bugetul general consolidat.

Astfel, veniturile din premii reprezintă veniturile obținute din concursuri și din promovarea produselor/serviciilor ca urmare a practicilor comerciale.

 

CITEȘTE ȘI: Frații Pavăl de la Dedeman se asociază cu frații Dragomir din Pitești

 

„În această categorie intră veniturile în bani și/sau în natură, cum ar fi: premii de orice fel acordate oamenilor de cultură, știință și artă la gale, simpozioane, festivaluri, concursuri naționale sau internaționale, concursuri pe meserii sau profesii; premii în bani și/sau în natură acordate sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor și altor specialiști prevăzuți în legislația în materie, pentru rezultatele obținute la competiții sportive interne și internaționale”, se arată într-un comunicat de presă.

A.N

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii