Web Analytics

Cei 17 porci sacrificaţi la Goleşti au ajuns la 1.000 de copii şi bătrâni instituţionalizaţi

de | 28.12.2016 12:05 | Actualitate

Acțiunea organizată de către Asociația Comunelor din Argeș, joi, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești, acolo unde primarii din Argeș s-au întrecut în a-și demonstra măiestria la tăiatul porcului, a avut, dincolo de prilejul de a se reuni la un obicei tradițional, un scop caritabil. 
Ce 17 porci donaţi de participanţii la eveniment au fost sacrificaţi, pârliţi, tranşaţi, verificați de către medicii veterinari, împărţiţi şi trimişi către 16 centre de plasament ale Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş şi 7 centre pentru adulți (cămine de bătrâni).
 „Carnea a ajuns pe mesele a 1.000 de copii și bătrâni instituționalizați în cele 23 de centre. A fost o noutate această inițiativă, una lăudabilă și binevenită, care sperăm să devină o tradiție în anii următori”, a declarat, pentru „Jurnal de Argeș”, Adrian Macovei, directorul DGASPC Argeș.
Evenimentul de la Golești a avut loc în tradiţionalul stil, plin de voie bună, specific tăiatului porcului la români, iar cei care au trecut pe la standurile la care au avut loc adevărate demonstraţii de perpelire a groşteiului au fost serviţi cu ţuică fiartă şi şorici.
Edilii şi-au luat în serios rolul de amfitrioni, iar câţiva dintre ei s-au remarcat şi la capitolul ţinută. Primarul de la Băbana, Bebe Ivan, spre exemplu, a ieşit din nou în evidenţă, de data aceasta cu un sacou-frac verde-brotac şi-un papion apretat, corespunzător asortat. I.M.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole