Web Analytics
scris joi, 10.04.2014

Cea mai frumoasă poveste spusă la Biblioteca Judeţeană

Joi, 3 aprilie, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, în prezența unui numeros public iubitor de trecut, prezent și mai ales de adevăruri istorice, Adrian Cioroianu și-a lansat ultima sa carte „Cea mai frumoasă poveste”. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, Editura Curtea Veche, 2013.
Cunoscutul istoric și eseist Adrian Cioroianu răspunde la câteva întrebări mai interesante şi des aduse în discuţie despre istoria noastră și a scris acest volum cu „episoade de istorie” mânat de „sentimentul de saturație și revoltă la adresa celor care vorbesc foarte urât despre România și care nu cunosc îndeajuns istoria”.
„M-am săturat de cei care cred că în România s-au adunat toate relele, că ţara noastră este la coada Europei, că neamul nostru este aşa şi pe dincolo… Această carte arată contrariul. Arată că nu există un blestem al eşecului. Dimpotrivă. Arată că neamul nostru are capacitatea de a se regenera… Există în istoria României episoade de o frumuseţe emoţionantă pe care orice om trebuie să le ştie”, a declarat Adrian Cioroianu.
„Mesajul cărții mele este acela de a transmite tinerilor elevi și studenți că este absolut normal să știi și binele și răul din istorie, că istoria României nu este plină doar de pete negre, de trădări, de lașități, ci și de lucruri remarcabile… Și nu puteam alege un perimetru mai bun –  județul Argeș care a dat atâtea personaje istorice, atâtea fapte de istorie și cartea pe care am lansat-o la Cluj, la Iași, la Timișoara, la Arad, nu putea să-și găsească un loc mai bun de lansare decât Piteștiul, într-un loc atât de frumos… Biblioteca Județeană”, a mai spus Adrian Cioroianu.

Cea mai frumoasă poveste spusă la Biblioteca Judeţeană

Adrian Cioroianu militează pentru „predarea istoriei ca poveste”

„Cea mai frumoasă poveste”. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor” este „o carte interesantă, ușor de parcurs, informațiile condensate îi oferă posiblitatea cititorului să o privească ca pe-un dicționar și n-ar trebui să lipsească din biblioteca elevilor și studenților…”, a afirmat gazda acestui eveniment editorial, Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș. Din partea acestuia, Adrian Cioroianu a primit cele două volume ale monografiei ce caracterizează județul nostru – „Argeșul și Mușcelul. Spații istorice ale românismului”.
În ultima parte a evenimentului, Cioroianu a intrat în dialog direct cu cei prezenți în sală, răspunzând la întrebări legate de politica internă și externă a României din trecut și din prezent, adevărul istoric al Revoluției din 89, revenirea la monarhia constituțională, predarea istoriei în școli, acesta militând pentru „predarea istoriei ca o poveste” și nu în ultimul rând, despre capcana internetului și utilizarea lui în defavoarea cărților.
Miruna Matei

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită