Web Analytics
scris marți, 30.07.2024

Ce sumă va primi David Popovici pentru aurul olimpic de la Paris

David Popovici a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În finala probei de 200 m liber, înotătorul în vârstă de 19 ani a făcut istorie, devenind primul campion olimpic român în această disciplină.

Ce sumă va primi David Popovici pentru aurul olimpic de la Paris

Citește și: Dani Coman: „Sunt discuţii să se treacă la societate pe acţiuni, dar acţionarul privat nu va avea mai mult de 49%”

Ei bine, David Popovici va fi răsplătit de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) cu suma de 140.000 de euro pentru medalia de aur obținută la Paris. Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a confirmat această informație. Pe lângă medalia de aur, COSR oferă 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz, conform declarațiilor oficiale.

Performerul român va mai concura la Paris și în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate marți (după ora 12:30, cu semifinalele la ora 21:30).

„Este o realizare imensă”

David Popovici, dublu campion mondial și cvadruplu campion european, a spus după cucerirea medaliei de aur. „Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. Mă bucur că țara m-a urmărit. Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...