Web Analytics

Ce spune președintele Dan Manu despre creșterile salariale de la CJ

de | 28.07.2017 12:03 | Actualitate

dan manu

Joi, 27 iulie 2017, în ședința Consiliului Județean Argeș s-a aprobat, cu 23 de voturi “pentru” și 9 “împotrivă”, hotărârea privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Argeș, începand cu data de 01.07.2017, conform Legii salarizării unitare. Este vorba despre lista prezentată de Jurnal de Argeș încă de miercuri, 26 iulie.

“Dincolo de opiniile pro sau contra legate de nivelul salariilor, o astfel de lege era necesară pentru a pune ordine într-un domeniu care, de-a lungul timpului, a avut mari dezechilibre. Mereu s-a vorbit de faptul că angajații din România au cele mai mici salarii din Europa, o situație reală cu multe efecte negative. Prin aplicarea Legii unice a salarizării, lucrurile se pot schimba spre beneficiul tuturor angajaților, fie ei din mediul public sau privat:
1.     Creșterea salariilor bugetarilor va avea efecte și asupra mediului privat, care va trebui să plătească salarii mai mari ca să își păstreze și să-și motiveze angajații.
2.     Legea salarizării unitare are efecte și asupra creșterii economice. Venituri mai mari înseamnă cerere de bunuri mai mare, care înseamnă producție mai mare, deci dezvoltarea investițiilor.
3.     Dar poate cel mai important lucru este legat de faptul că milioane de români, printre care și argeșeni, au plecat peste hotare tocmai pentru un salariu mai bun. Un salariu decent, aproape de cel de pe piața de muncă europeană, ar fi ținut acești oameni acasă, alături de copiii sau de părinții lor. S-a spus că investitorii străini aleg, nu de puține ori, România pentru faptul că aici pot da salarii mici, de cele mai multe ori salariul minim pe economie, valoarea muncii prestate de români fiind subapreciată, iar aceste creșteri salariale ar alunga acești investitori. Din punctul meu de vedere, toți argeșenii și românii nu trebuie să mai fie prost plătiți, trebuie să aibă salarii conform muncii prestate și profesionalismului lor, pentru a putea cu toții să ne păstrăm demnitatea și onoarea, încurajând astfel românii să rămână acasă. Pe de altă parte, investitorii străin aleg și vor alege țara noastră pentru pregătirea profesională  a angajaților români,  dar și pentru faptul că, în ultimul an, au fost și vor fi eliminate foarte multe taxe ce cad în sarcina angajatorului, toate acestea făcând atractiv mediul economic”, a transmis președintele C.J. Argeș, Dan Manu, într-un comunicat de presă, precizând că totul este perfect legal.
 

La nivelul Consiliului Județean Argeș, avem următoarea schemă de personal, cu salarizarea de bază:
Funcții publice:
Funcții publice de conducere
·       secretar județ – 1 post – 11.513 lei (salariu brut)/8.075 lei (salariu net)
·       arhitect șef – 1 post – 11.412 lei (salariu brut)/8.004 lei (salariu net)
·       director executiv – 4 posturi – 11.035 lei (salariu brut)/7.740 lei (salariu net)
·       șef serviciu – 8 posturi – 10.150 lei (salariu brut)/7.119 lei (salariu net)
·       șef birou – 1 – 9.425 lei (salariu brut)/6.611 lei (salariu net)
Funcții publice de execuție
·       auditor (superior) – 5 posturi – 7.004 lei (salariu brut)/4.913 lei (salariu net)
·       auditor (principal) – 1 post – 5.713 lei (salariu brut)/4.007 lei (salariu net)
·       consilier, consilier juridic, inspector (superior) – 83 posturi – 6.409 lei (salariu brut)/4.495 lei (salariu net)
·       consilier, consilier juridic, inspector (principal) – 14 posturi – 5.003 lei (salariu brut)/3.509 lei (salariu net)
·       consilier, consilier juridic, inspector (asistent) – 12 posturi – 3.756 lei (salariu brut)/2.634 lei (salariu net)
·       referent specialitate (superior) – 3 posturi – 5.075 lei (salariu brut)/3.560 lei (salariu net)
·       referent (superior) – 6 posturi – 3.451 lei (salariu brut)/2.421 lei (salariu net)
Funcții contractuale:
Funcții de conducere
·       administrator public – 1 post
Funcții de execuție
·       consilier – 4 posturi – 6.003 lei (salariu brut)/4.211 lei (salariu net)
·       consilier, inspector specialitate (grad IA) – 4 posturi – 6.003 lei (salariu brut)/4.211 lei (salariu net)
·       consilier, inspector specialitate (grad II) – 3 posturi – 3.640 lei (salariu brut)/2.553 lei (salariu net)
·       șofer – 4 posturi – 2.683 lei (salariu brut)/1.882 lei (salariu net)
 
*Contribuțiile angajatului sunt: CAS 10,5, șomaj 0,5%, CASS 5,5%, impozit 16%
**La salariile de bază se adaugă tranșele de vechime corespunzătoare gradațiilor de vechime în muncă
***Salariul de bază pentru administratorul public se stabilește de către președintele consiliului județean între limite astfel: limita minimă este nivelul salariului de bază al secretarului județului, iar limita maximă este indemnizația vicepreședintelui consiliului județean

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii