Web Analytics

Ce spune Norica Nicolai despre pretenția lui Brânzea de a-i fi retrocedată Biserica Brătienilor

de | 20.04.2018 16:46 | Actualitate

20180420 150016Nicolae Brânzea, unul dintre co-moștenitorii domeniului Brătienilor, cu un procent de 4,16%, încearcă să obțină o procură de la ceilalți urmași, pentru a revendica în instanță biserica unde sunt îngropați Brătienii.

Legea nu-i permite să facă lucrul acesta. În categoriile de imobile care pot fi revendicate, nu se află și bisericile. Mie mi se pare puțin deplasată această chestiune. Biserica este un lăcaș de cult, un lăcaș de patrimoniu național și dacă ai un pic de respect față de cei pe care îi moștenești, ea trebuie să rămână oamenilor. Dacă nu ai respect, se găsesc soluții legale ca să se respingă astfel de acțiuni.”, a spus, ieri, europarlamentarul Norica Nicolai în conferința de presă de la sediul ALDE Argeș.

 

Nu știu ce a gândit în momentul respectiv domnul Brânzea.”, a adăugat deputatul Andrei Gerea, referitor la același subiect.

 

Biserica Brătienilor de la Vila Florica a fost construită în anul 1898, după planurile arhitectului francez Andre Lecomte du Nouy și sfințită pe 19 mai 1921. Aceasta se află în componența ansamblului de la Florica, aici fiind înmormântați mai mulți membri ai familiei Brătianu.

Totuși, Biserica Brătienilor de la Vila Florica nu are un statut juridic clar, aceasta neaflându-se nici în proprietatea familiei, nici a Consiliului Local al Orașului Ștefănești, Consiliului Județean Argeș, Ministerului Culturii și Identității Naționale sau Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Prin pretentia domniei sale Dl. BRANZEA (probabil) are ceva asemanator, in asa numitul =CAP,= dar (tot probabil) ceva mai alterat. Din pacate ,sunt destui smecheri-distepti care bat CAMPII, urland aiurea ca jivinele la luna. .Personal,ma indoesc,ca asemeni Specimene pot fi urmasi de drept a unor MARI SI ILUSTRE FAMILII.