Web Analytics

Ce spun foştii colegi şi profesori din Argeş despre managerul militar al spitalului din Suceava: „A intrat la Medicină Militară fără să facă vreo oră de meditaţii”

de | 16.04.2020 13:23 | Actualitate, Politica si Administratie

După cum se ştie, din 2 aprilie argeşeanul Daniel Derioiu este managerul Spitalului Judeţean din Suceava, unitatea medicală cea mai afectată de coronavirus din România. Născut la Câmpulung Muscel şi absolvent al Liceului Sanitar din Piteşti în 1993, Daniel Derioiu a studiat între 1993-1999 la Facultatea de Medicină Militară, Institutul Medico-Militar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. Între 2003-2005, Derioiu a făcut studii postuniversitare în Medicină Tradiţională Chineză la First Military Medica University din Guangzhou, China. Am stat de vorbă cu foşti colegi de clasă şi profesori ai managerului Daniel Derioiu.

„Un om cu un caracter foarte frumos”

Ana-Maria Simion a fost colegă de clasă patru ani cu Daniel Derioiu. „Da, aşa cum s-a scris, Daniel Derioiu este din Câmpulung Muscel. Am fost colegi de clasă la Liceul Sanitar, promoția 1989-1993. După aceea, el a absolvit cursurile Facultății de Medicină Militară din București. Pe lângă faptul că este un om extrem de deștept, are și un caracter foarte frumos. Am avut şi şansa de a avea în liceu profesori cu o înaltă pregătire şi cu care am avut o relaţie extraordinară, precum domnul Drăgan Mihai, profesor de fizică, sau doamna Ana Radu, profesor de chimie, soția fotbalistului Radu I”, ne-a declarat Ana Maria Simion.

„A fost premiantul clasei”

Am stat de vorbă şi cu Mihai Drăgan, fostul profesor de fizică al lui Daniel Derioiu. Fost director al Liceului Sanitar Piteşti, Mihai Drăgan a fost şi unul dintre cei mai apreciaţi profesori de fizică din Argeş, cu o carieră didactică de peste patru decenii. „Dănuţ mi-a fost elev patru ani. Un băiat foarte bine crescut din Câmpulung, a intrat printre primii la Liceul Sanitar din Piteşti în 1989, într-o vreme în care concurenţa pe locurile la liceu era uriaşă, cu media 8,40 se pica. Era un elev excepţional, fără reproş. Era liderul clasei, într-o clasă cu multe fete, o clasă în care era coleg şi cu băiatul meu. A fost premiantul clasei tot timpul. Daniel era tot timpul la vârf şi a ţinut neapărat să facă Medicină Militară, unde a intrat lejer, fără meditaţii, cu ce a învăţat în clasă. În afara liceului, era un tip plăcut. Jucam fotbal cu ei în acea vreme, aveam 40 de ani pe atunci. A fost unul dintre elevii de care am fost apropiat. Daniel a fost coleg cu fiul meu şi la Medicină Militară, s-a căsătorit cu o colegă de clasă de la Liceul Sanitar din Piteşti. Faptul că a fost ales să conducă cel mai greu afectat spital de coronavirus din România e o dovadă în plus a valorii lui Daniel. Este unul dintre foştii mei elevi de top din cei peste 40 de ani în care am predat. Şi Viorel Jinga, actualul rector de la Medicină, este un alt absolvent de top al Liceului Sanitar”, spune profesorul Mihai Drăgan.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii