Ce răspunde Primăria Câmpulung legat de dubiosul contract pentru reabilitarea Bulevardului „Pardon” din Câmpulung

de | 9.01.2020 13:07 | Politica si Administratie

Jurnalul de Argeș a cerut Primăriei Câmpulung, în baza Legii 544/2001, să clarifice câteva aspecte simple referitoare la un controversat proiect ce vizează un simbol al orașului, Bulevardul „Pardon”.
Concret, este vorba despre „Proiectare + Execuție + Asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru «Reabilitare strada Negru Vodă şi strada Republicii, de la intersecţia cu strada Poenaru Bordea, până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu, în Municipiul Câmpulung»”, publicat pe SICAP la data de 20.12.2018, (nr. contract 6738/25 februarie 2019), proiect câștigat de asocierea Group Concif şi Ratelen Construct a familiei muscelene Răuţoiu, care s-a ocupat și de alte lucrări… întârziate din oraș. De data aceasta, pentru contractul care se ridică la peste 6,6 milioane lei, liderul de asociere este firma Conteh Barengott.
Fostă Curier srl, înfiinţată în 2001, cu sediul în Târgovişte, Conteh Barengott a devenit activă sub noua denumire, dar cu acelaşi CUI, în 2012, având ca principal obiect de activitate transportul rutier de mărfuri. Practic, o firmă inactivă în domeniul reabilitării, aspect dubios, dat fiind că vorbim de intervenții într-o zonă istorică.
I-am întrebat mai întâi pe cei din Primăria Câmpulung cum a fost câștigată licitația, având în vedere că firma Conteh Barengott nu avea dreptul să presteze vreo activitate economică sau juridică în perioada de inactivitate. ”Pe toată perioada declarării în lista contribuabililor inactivi a societății Conteh Barengott SRL, aceasta își putea desfășura normal activitatea, putea emite facturi, putea încasa plăți de la clienți și putea face plăți către furnizori”, se spune în răspunsul semnat de către primarul Liviu Țâroiu.
L-am întrebat pe primarul de la Câmpulung și de ce alocarea din bugetul local pe 2019 a fost pentru Conteh Barengott de 2 milioane lei, iar ulterior a fost redusă la un milion de lei. ”Prin HCL din 25 aprilie 2019 au fost aprobate pentru obiectivul de investiții menționat de dumneavoastră credite bugetare în sumă de 2.000 mii lei. Ulterior, prin HCL din 25 iulie 2019, creditele bugetare alocate în anul 2019 acestui obiectiv au fost aprobate la valoare de 1.000 mii lei”, spune primarul Liviu Țâroiu.
Am dorit să aflăm de la Primăria Câmpulung și dacă a luat la cunoștință despre faptul că în proiectul de execuție, la secțiunea Legendă ”Trotuar pavaj granit ornamental” s-a intervenit cu pastă corectoare pe termenul ”granit”, astfel încât să rezulte „Trotuar pavaj ornamental”, atâta vreme cât atribuirea proiectului s-a făcut pe textul inițial. Iată ce ne-a răspuns Primăria Câmpulung: ”La momentul predării proiectului tehnic, comisia a sesizat acest aspect și prin adresa din 26 august 2019 a solicitat asocierii de firme să specifice clar în listele de cantități pavaje din granit. Asocierea a revizuit proiectul tehnic ținând cont de solicitările comisiei tehnico-economice și a predat proiectul refăcut în data de 17 octombrie 2019”.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii