Ce mutări va face PSD Argeş?

de | 3.03.2011 15:38 | Opinii

Cât va dura procesul lui Constantin Nicolescu? Va fi el condamnat? Sunt întrebări ale căror răspunsuri le vom afla peste ani şi ani de zile, în niciun caz prea curând. Juridic vorbind, sfârşitul poveştii este undeva departe. Dar pe cine mai interesează dacă Nicolescu este vinovat sau nu? Cele întâmplate au deja efecte serioase, de natură politică, şi nu numai, într-un judeţ pe care PSD îl controla, autoritar, din mai toate punctele de vedere.
PSD Argeş a primit o lovitură cruntă. Săptămâni la rând, partidul s-a aflat în derivă, ţopăind ameţit de colo până colo, fără direcţie. A fost nevoie de aducerea unui om de la Bucureşti pentru ca formaţiunea să revină, cât de cât, pe linia de plutire. Fără Titus Corlăţean sau fără un alt politician de calibru „importat” de la Centru, PSD Argeş ar fi riscat să devină scena unui război dur între diversele tabere din partid, tabere ţinute în frâu atât timp cât Constantin Nicolescu a condus, cu mână de fier, filiala social-democrată.
Este Titus Corlăţean mai degrabă o soluţie de moment, imperativă şi obligatorie pentru calmarea spiritelor în PSD Argeş, sau mai mult decât atât? Va mai reveni Constantin Nicolescu în fruntea partidului? Va mai candida anul viitor pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean? Iată întrebări care rămân, deocamdată, fără răspunsuri. Destui cred că Nicolescu a capitulat şi că retragerea lui este definitivă. Dar cine ştie?
În condiţiile în care Constantin Nicolescu nu ar mai reveni, situaţia s-ar complica mult pentru partid. Unii, nu puţini, spun că, într-o atare variantă, Tudor Pendiuc ar fi cel mai potrivit să reprezinte PSD în competiţia pentru şefia Consiliului Judeţean. Da, dar PSD ar rămâne astfel descoperit în alegerile pentru funcţia de primar al Piteştiului, ori partidul nu îşi permite să rişte să piardă supremaţia în cea mai importantă localitate a judeţului.
Nu este exclus ca Titus Corlăţean să fie candidatul PSD pentru Consiliul Judeţean dacă Nicolescu nu se va mai întoarce. Am putea asista la o confruntare între doi „stranieri”: Corlăţean, senator de Braşov, şi Mircea Andrei, de la PDL, senator de Dâmboviţa. Ar fi puţin straniu ca pentru cea mai importantă funcţie aleasă din Argeş să concureze două persoane din afara judeţului. Straniu, dar perfect posibil. Nu ne mai miră nimic.
Corlăţean şi PSD Argeş mai au de rezolvat alte două mari probleme, repet, în condiţiile în care Constantin Nicolescu ar deveni, din punct de vedere politic, de domeniul trecutului: să-i motiveze pe actualii primari social-democraţi să rămână în partid şi să-i convingă pe oamenii de afaceri care vor fi cotizat pentru PSD Argeş să finanţeze pe mai departe formaţiunea. Sunt şi vor fi vremuri grele pentru PSD Argeş.
Mihai Paul Codunas

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed