Web Analytics
scris duminică, 25.12.2022

Ce modificări fiscale vor intra în vigoare de la începutul anului 2023

2023 vine cu schimbări majore din punct din punct de vedere fiscal. Este vorba atât despre modul de impozitare a câștigurilor din jocurile de noroc, dar și de la locurile în care comercianții vor fi obligați să accepte plata cu cardul. Pe de altă parte, clădirile eficiente energetic ar putea plăti impozite mai mici. Totul depinde de autoritățile locale.

Ce modificări fiscale vor intra în vigoare de la începutul anului 2023

Citește și: O femeie și-a pierdut viața în prima zi de Crăciun. Femeia se întorcea de la tămâiat

Una dintre principalele modificări adoptate de Parlament vizează impozitele pe proprietate, care ar fi urmat să crească de câteva ori prin introducerea grilei notarilor. Noutatea ține de prorogarea termenului. Astfel, grila notarilor ar urma să se aplice din 2025, în loc de 2023. Pe de altă parte, consiliile locale vor putea acorda scutiri sau reduceri de impozit pentru clădirile noi sau reabilitate cu destinația de locuință, pentru care proprietarii execută pe cheltuială proprie lucrări pentru îmbunătățire a performanței energetice, pentru instalarea de sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice sau pentru sisteme ecologice de colectare și tratare a apelor uzate provenite din consumul propriu.

Citește și: Urs salvat de jandarmi dintr-un laţ, în ziua de Crăciun

Se introduce și obligația de acceptare de către persoanele juridice a cardurilor de debit, de credit sau preplătite prin intermediul unui terminal POS.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...