Web Analytics
scris luni, 20.02.2023

Ce mărturisește o pacientă care crede că i s-a implantat un stimulator cardiac  de la un cadavru: „Pentru că nu îmi primea corpul, le dădea afară”

Medicul cardiolog din Iași Dan Tesloianu, acuzat că a implantat dispozitive cardiace provenite de la morți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Potrivit procurorilor, cel puțin 238 de echipamente refolosite au fost montate de acesta. O pacientă a doctoriului a povestit pentru Observator experiența tulburătoare prin care a trecut, fiind nevoită să treacă prin șapte operații. Ea crede că este unul dintre cei 238 de pacienți care ar fi primit dispozitivele reciclate de la persoane decedate.

Ce mărturisește o pacientă care crede că i s-a implantat un stimulator cardiac  de la un cadavru: „Pentru că nu îmi primea corpul, le dădea afară”

Citește și: Proprietarul câinilor care au atacat un copil de 10 ani a fost reținut

Ea a spus că i-a fost făcută prima intervenție chirurgicală în 2013, după care au urmat alte șase operații traumatizante. Tot de atâtea ori organismul i-a respins stimulatorul cardiac, despre care spune că medicul nu i-a oferit niciun document privind proveniența echipamentului, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: După picioare, unui campion olimpic la patinaj artistic i-au fost amputate și mâinile

„În 2013 m-a operat. Mi-a pus un aparat, stimulator cardiac. Crăpa cusătura, ieșea afară (…). Eu așa cred [că a primit dispozitivul reciclat de la o persoană decedată]. Pentru că nu îmi primea corpul, le dădea afară. De șapte ori să mă taie și acum am aflat de ce. Mi-a făcut la antibiotice, sunt distrusă!”, a povestit pacienta.

Potrivit procurorilor, medicul ieșean a făcut o rețea formată de cadre medicale care îi furniza dispozitive cardiace de la cadavre pe care le-a implantat într-o perioadă de cinci ani pacienților, ignorând riscurile prin reutilizarea lor, în timp ce primea bani de la beneficiari iar dispozitivele erau decontate de doctor prin Casa de Sănătate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...