Web Analytics
scris vineri, 05.07.2024

Ce mâncare se servește în spitalele din 13 țări? În România statul alocă 20 de lei pe zi pentru masa unui pacient

În România, statul alocă doar aproximativ 20 de lei de persoană pe zi pentru mesele din spitale. Din cauza bugetului mic, într-o perioadă cu inflație ridicată, preparatele nu sunt foarte apreciate de pacienți. De exemplu, micul dejun constă în produse simple, cum ar fi pâine cu unt sau brânză, ceai și, uneori, ouă fierte sau iaurt.

Ce mâncare se servește în spitalele din 13 țări? În România statul alocă 20 de lei pe zi pentru masa unui pacient

Citește și: DGA. Mită la universitate! Opt polițiști și un jandarm, audiați

Potrivit specialiștilor, este necesar în cazul unor afecțiuni ca hrana pacienților să fie adaptată la patologia lor individuală, dar bugetul redus nu permite mereu acest lucru. „Spre exemplu, dacă este să ne gândim la conținutul energetic, acest conținut variază foarte mult, patologii diferite aduc diferite necesități din punct de vedere al alimentației și e foarte important de menționat că de multe ori costul unei alimentații corespunzătoare poate să fie crescut, deoarece știm că alimentele de calitate de regulă costă mai mult”, a declarat Bogdan Timar, medic primar specialist în diabet, pentru Digi24.

Dar care este situația în alte țări? Publicația Chowhound a vrut să afle ce alimente sunt servite în spitale din 13 state de pe tot mapamondul.

Analiza arată că, deși mesele servite în spitale din diferite zone ale lumii reflectă de obicei obiceiurile alimentare locale, acestea nu sunt în general foarte apreciate de pacienți.

Citește mai mult https://g4food.ro/ce-mancare-se-serveste-in-spitalele-din-13-tari-in-romania-statul-aloca-20-de-lei-pe-zi-pentru-masa-unui-pacient/

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită