Web Analytics

Ce investiţii în învăţământ sunt în derulare în Piteşti

de | 9.08.2018 15:00 | Politica si Administratie

Primarul Cornel Ionică a organizat, săptămâna trecută, o altfel de conferinţă de presă şi i-a îmbarcat pe reprezentanţii mass-media într-un autobuz pus la dispoziţie de municipalitate, alături de cei doi viceprimari şi de conducătorii serviciilor din subordine. Edilul a dorit ca, în acest mod, ziariştii să vadă cu ochii lor şi, prin intermediul lor, piteştenii să afle care este stadiul lucrărilor de investiţii din municipiu, în diferite stadii de execuţie, dar şi problemele cu care se confruntă administraţia în ducerea lor la bun sfârşit. Au fost astfel vizitate şantierele de la Şcoala Gimnazială „Ion Pillat”, căminul de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, cantina şi sala de sport de la Liceul cu Program Sportiv, lucrările la modernizarea arterei de pe Craiovei şi Bazinul Olimpic. Vă prezentăm în continuare care sunt investițiile în învățământ aflate în derulare la această dată în Pitești.

# Reabilitare și modernizare cămin școlar la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”: asocierea SC VALAH SRL – SC SELCA SA – SC CONS INSTAL PRO 2000 SRL. Valoare contract: 5.313.971,21 lei, inclusiv TVA. Lucrarea are termen de finalizare luna mai 2019. În urma reabilitării, cele 96 de camere care existau inițial se vor transforma în 2 apartamente pentru persoane cu dizabilități, dotate cu grup sanitar propriu, adaptat, 64 de camere cu grup sanitar propriu, 15 apartamente cu bucătărie și grup sanitar propriu, 3 camere pentru pedagogi, o sală conferințe, o sală lectură, 4 spălătorii, uscătorii, călcătorii (câte una pe fiecare nivel).
# Reabilitare cămin școlar la Liceul Tehnologic „Dacia” (lucrări) – SC CONSTRUCT ECI COMPANY SRL. Valoare contract: 544.402,21 lei, inclusiv TVA. Termen de execuție: 31.12.2018
# Reabilitare termică la Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț” (lucrări) – SC CONSTRUCT STEEL MARKET SRL. Valoare contract: 268.266,89 lei, inclusiv TVA. Termen de execuție: 31.12.2018
# Acoperire teren sport la Școala Gimnazială „Ion Pillat”. Are termen de finalizare a lucrărilor noiembrie 2018 (SC ADACOR CONSTRUCT SERV SRL). Valoare contract: 498.161,56 lei, inclusiv TVA. Se va realiza o sală de sport pe structură metalică ușoară, cu închideri din panouri sandwich, inclusiv la învelitoare, uși de intrare și ferestre din PVC care să asigure iluminatul natural pe timpul zilei și a un vestiar din aceleași materiale cu cele ale sălii de sport pentru elevi și cadrele didactice. Pardoseala se realizează din tartan turnat, cu dotările interioare aferente.

Vor fi realizate patru săli de sport

A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru sala de sport de la Liceul „Ion Cantacuzino”, cu o valoare estimată conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiției de 2.278.806,18 lei, inclusiv TVA. În prezent este în derulare procedura pentru proiectul tehnic, detaliile de execuție și execuția lucrărilor cu fonduri alocate de la bugetul local.
Prin Compania Națională de Investiții vor fi realizate încă 3 săli de sport, respectiv: sală de sport la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi”; sală de sport la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, precum și sală de sport la Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”. Aceasta din urmă va avea o suprafață construită de 1.030 mp și o suprafață desfășurată de 1.270 mp. Ea va fi dimensionată pentru suprafața sportivă -joc baschet, tenis, volei, cu suprafața de gardă aferentă fiecărui sport în parte. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare sau prin legătura directă cu zona de foyer şi va fi dotat cu coșuri de baschet fixe, cu braț mobil, prinse de structură. De asemenea, se vor pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru practicarea minifotbalului. Suprafețele vitrate din jurul suprafeței sportive vor fi protejate cu plasă sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență. Sala va fi dotată cu o baterie de vestiare (separate pe sexe/echipe) dotate cu dușuri și grupuri sanitare. Se vor realiza vestiare pentru profesori/arbitri și un cabinet de prim-ajutor. Capacitatea tribunei este de 102 persoane. Zona de tribună va avea liber acces către un grup sanitar destinat publicului.
De asemenea, se fac lucrări de conformare în vederea obținerii autorizației ISU pentru Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” – SC APARTAMENTUL SA. Valoare contract: 825.243,16 lei, inclusiv TVA; pentru Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” – SC COREMI SRL. Valoare contract: 227.469,55 lei, inclusiv TVA; cămin școlar Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” – SC DIGITAL TEHNO PLUS SRL Constanța. Valoare contract: 200.348,40 lei, fără TVA.
Au fost, de asemenea, date ordinele de începere a lucrărilor de reparații a 26 de unități de învățământ, grădinițe, școli gimnaziale și colegii. Contractele de proiectare pentru întocmirea documentației sunt în derulare pentru 8 unități de învățământ.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii