Web Analytics
scris vineri, 09.09.2022

Ce încasări a obținut ANAF în primele opt luni ale anului

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obţinut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele 8 luni, o creştere cu 22,4% indice nominal faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a anunţat, vineri, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ce încasări a obținut ANAF în primele opt luni ale anului

„Activitatea ANAF în primele 8 luni ale anului a dus la colectarea unor venituri bugetare în valoare de 246,2 miliarde de lei, respectiv o creştere cu 22,4% indice nominal, respectiv 12,5% indice real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, respectiv august 2021. Iar dacă ne raportăm la cele 8 luni de zile am încasat în plus 45 de miliarde de lei faţă de cele 8 luni din anul 2021 când s-au încasat 201,2 miliarde de lei. Gradul de realizare a fost de 106,6% raportat la legile bugetare lucru care şi a dus, aşa cum bine ştiţi la o rectificare bugetară care s-a realizat prin Ordonanţa 19, lucru care cred că este pozitiv pentru întreaga activitate la nivelul Guvernului României”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

Citește și: ACAROM: Producția de autoturisme a României a crescut la 330.393 unități – raport

Heiuș a mai menţionat că în primele 8 luni ale anului rambursările de TVA au continuat în ritm accelerat, ajungând la 18,1 miliarde de lei, faţă de 16,5 miliarde de lei rambursaţi în primele 8 luni din 2021. Potrivit datelor prezentate în conferinţă, în luna august s-au colectat venituri bugetare nete în sumă de 29,1 miliarde de lei, mai mult cu 5 miliarde de lei faţă de luna august 2021.

Potrivit şefului ANAF, una dintre marile provocări ale instituţiei o reprezintă realizarea componentei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă însă instituţia a atins toate jaloanele şi ţintele pentru această perioadă din an, unele fiind chiar devansate. Astfel, era stabilit ca ţintă înrolarea a 600.000 de case de marcat până la finalul anului, iar în prezent sunt conectate 619.189 de case de marcat la sistemul ANAF.

Citește și: Autoritatea Vamală şi companiile de tutun au reînnoit protocolul de cooperare pentru combaterea comerţului ilegal cu ţigarete

De asemenea, era stabilit ca numărul de utilizatori ai spaţiului privat virtual (SPV) să ajungă la 1.009.679 de utilizatori până la finale anului, iar la 8 septembrie erau 1.017.371 de utilizatori.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...