În noaptea dinaintea zilei de votare, polițiștii au fost sesizați cu privire la 306 posibile incidente electorale, iar cele mai multe sesizări au vizat continuarea propagandei electorale.
Aaproximativ 70% din sancţiunile aplicate au fost însă sub formă de avertisment, scopul fiind de a descuraja încălcarea cadrului legal.
Printre persoanele sancţionate se numără reprezentanţi şi simpatizanţi ai mai multor formaţiuni politice, dar şi candidaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, duminică, într-o conferință de presă.
„Reamintesc că persoana care continuă propaganda electorală după încheierea oficială a campaniei electorale, inclusiv prin intermediul reţelelor de socializare, considerate spaţiu public, poate fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 4.500 de lei”, a mai declarat Dajbog.
Pe parcursul nopţii nu au fost înregistrate incidente cât timp cele 18.968 de secţii de vot organizate la nivel naţional s-au aflat sub protecţia efectivelor MAI, iar în această dimineaţă toate secţiile au fost predate preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot cu sigiliile intacte.
Citește și MAI: Peste 300 de sesizări cu posibile incidente electorale, semnalate pe parcursul nopții
0 Comentarii