Web Analytics

CCIA Argeș: „Nu credem că este o soluție (re)închiderea teraselor, piscinelor, a afacerilor în general”!

de | 25.07.2020 14:15 | Actualitate

            Carantinarea în Argeș – soluție salvatoare sau generatoare de noi probleme?

 

Trăim în contextul acestei pandemii o situație care se agravează de la zi la zi. Cifrele sunt seci și arată că se merge într-o direcție greșită.

Cauzele sunt multiple, de la lipsa de responsabilitate a cetățenilor și până la o reacție (uneori) lipsită de fermitate a autorităților, având la bază atât cauze obiective cât și subiective.

La data la care transmitem acest mesaj, vineri, 24 iulie 2020, a apărut în spațiul public informația că anumite zone din Argeș, inclusiv Piteștiul ar putea, ipotetic, să fie supuse carantinării.

sotie caval

Foto: Președintele CCIA Argeș, dl George Caval

Noi, cei de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, ca reprezentanți ai mediului de afaceri local, am încercat să rămânem permanent conectați la efectele pe care această pandemie le-a avut și le are asupra afacerilor. Cu sprijinul a numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri argeșean ne-am adus aportul la efortul general de susținere a instituțiilor medicale din județul Argeș, oferind donații – echipamente medicale (teste COVID, măști, echipamente etc).

 

Fiind convinși că acest necruțător flagel există, suntem de acord și susținem în continuare respectarea regulilor de igienă și distanțare socială, care au ca efect limitarea răspândirii acestui virus.

Am salutat ridicarea graduală a restricțiilor din mai și iunie, ferm convinși fiind că economia trebuie să reînceapă să funcționeze și să își regăsească ritmul alterat de limitările din primăvară.

         Considerăm că este imperios necesar ca ușor-ușor, cu respectarea tuturor reglementărilor, mediul economic să funcționeze!

Nu credem că este o soluție (re)închiderea teraselor, piscinelor, a afacerilor în general!

Avem informații din partea oamenilor de afaceri care ne transmit îngrijorarea din ce în ce mai accentuată față de viitorul afacerilor lor, viitor care ar deveni și mai incert în contextul unei carantinări viitoare.

Considerăm că atenția autorităților trebuie să se concentreze punctual pe zonele care sunt dovedite cu probleme, acestea trebuind să fie analizate, verificate și manifestată toleranță zero în cazul nerespectării regulilor clare de igienă și distanțare socială.

În concluzie, pledăm pentru o abordare rațională a situației, pentru o supraveghere cu maximă atenție a zonelor dovedite cu probleme (fie că vorbim de instituții publice sau afaceri private) și nu pe o abordare generalistă, care poate face mai mult rău decât bine!

 

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole