Web Analytics

În cazul podului de peste Râul Doamnei, Primăria Pitești va da în judecată constructorul, proiectantul și dirigintele de șantier

de | 23.11.2018 11:57 | Actualitate

La trei ani și jumătate de la inaugurare, autoritățile municipale au realizat că modernizarea podului de peste Râul Doamnei, realizată cu bani de la Uniunea Europeană și finalizată în iunie 2014, finanțată de Uniunea Europeană, (costuri care s-au ridicat în total la 3 milioane de lei), a fost făcută superficial și în bătaie de joc. Iar acum podul trebuie din nou refăcut și cu costuri mari, fapt dovedit și de o expertiză tehnică cerută de Primăria Pitești. Cheltuielile necesare reparării podului de peste Râul Doamnei au fost astfel, estimate la 1,3 milioane lei. Joi, după amiază, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești s-a votat executarea lucrărilor de reparații pentru podul de peste Râul Doamnei. Nu fără discuții între primarul Ionică, viceprimarul Apostoliceanu și consilierii locali.

Cristian Gentea, consilier PSD: “Variantele sunt două. Nu votăm, ceea ce reprezintă un risc pentru participanții la trafic sau putem ajunge într-un nou caz Selecta. Selecta 2. Dar mie mi se pare că plătim de două ori. Înțeleg că e o expertiză din care rezultă că stratul de asfalt, rosturile, sunt altele, cu alte dimensiuni…Constructorul probabil va cere o contraexpertiză. Cum cuantificăm noi din suma totală care este suma cu care ne îndreptăm împotriva petentului și a constructorului? Eu, după acea expertiză aș merge în instanță și cu constructorul și cu proiectantul. Constructorul, conform expertizei, nu a respecat cantitatea, nu a respectat materialele. Este clar că trebuie să ne îndreptăm și spre proiectant și spre constructor

Narcis Sofianu, consilier PNL: „Dacă mergem pe o altă soluție trebuie să avem o expertiză din care să rezulte că proiectul inițial a prezentat vicii de calitate. dacă nu, nu suntem acoperiți. Constructorul a spus că sunt vicii de proiect. Poate să răspundă pentru ce nu a respectat din proiect.

Primarul Cornel Ionică: “ Dacă îi cerem să repare podul o va face tot în baza acestui proiect. Vom vedea dacă ne îndreptăm împotriva lui în instanță. Trebuie căutate și soluțiile juridice. Este clar că trebuie să ne îndreptăm împotriva celor care au greșit. Având și punctul de vedere al Legislativului, cel mai probabil Primăria Pitești se va îndrepta în instanță pentru recuperarea sumelor, atât împotriva constructorului cât și împotriva proiectantului și dirigintelui de șantier.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii