Web Analytics

Din cauza lucrărilor de pe Drumul Sticlelor, haosul de la Podul Viilor mai durează o lună

de | 18.10.2018 13:27 | Politica si Administratie

# „A fost o lucrare complexă, a trebuit să refacem podul aproape în totalitate”, spune directorul ABAV, Bogdan Gorunescu
Circulația pe „Drumul Sticlelor” ar putea fi reluată în noiembrie și Podul Viilor, ajuns coșmarul șoferilor care rămân blocați în trafic în zonă în fiecare dimineață, ar putea lua sfârșit. Asta și deoarece mulți dintre cei care vin de la Ștefănești, Călinești și Topoloveni mergeau cu mașina dimineața pe Drumul Sticlelor pentru a ajunge la Pitești, iar acum, pe durata lucrărilor la acest drum, trebuie să meargă pe la Podul Viilor. Directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Bogdan Gorunescu, dă asigurări că lucrările la Drumul Sticlelor vor fi finalizate în mai puțin de o lună. “Cel târziu până pe 10 noiembrie, așa am promisiuni de la cei care îl reabilitează, cei de la Metabet. Este lucrarea noastră, a Apelor, și este vorba despre reabilitarea podului care are treizeci și ceva de ani vechime. În urma expertizei s-a constatat că trebuie să fie refăcut aproape în totalitate, cu structură, cu grinzi… Până la această dată s-a reușit să se armeze și să se facă structura de rezistență, dar mai trebuie turnat asfaltul și mai sunt unele probleme tehnice care trebuie rezolvate înainte de terminarea asfaltului, dar suntem în grafic. Oricum, până la maximum 10 noiembrie să dăm drumul la circulație. Mai sunt, într-adevăr, lucrări de făcut după aceea, dar nu mai afectează circulația pe pod. A fost o lucrare foarte complexă”, spune Bogdan Gorunescu.
Și tot legat de Podul Viilor, mai trebuie spus că începând de marți, 16 octombrie, supravegherea traficului rutier în zona Podul Viilor revine exclusiv Poliției Naționale. Prin urmare, dirijarea circulației la intrarea în municipiul Pitești dinspre Ştefănești și Mărăcineni spre Podul Viilor sau la ieșirea din Pitești prin această zonă nu va mai fi în atribuția Poliției Locale Pitești. Această decizie a fost luată marți, 16 octombrie, de către Inspectoratul Județean de Poliție Argeș.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole