Web Analytics
scris joi, 19.09.2024

Câți bani vor primi elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și la BAC?

Elevii de nota 10, de la Bacalaureat și Evaluarea Națională, vor fi recompensați financiar, conform unei hotărâri aprobate în ședința de miercuri a Guvernului.

Câți bani vor primi elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și la BAC?

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a anunțat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, după încheierea ședinței de Guvern din 18 septembrie, despre ce sume este vorba.

Citește și: Începe încărcarea instalațiilor de încălzire din rețeaua de termoficare la Pitești

„Pentru a răsplăti și încuraja performanța școlară, Guvernul a decis ca și în acest an tinerii care au obținut nota 10 la examenele de absolvire ale învățământului gimnazial și liceal să primească un premiu financiar. Astfel, 74 de absolvenți ai clasa ei a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională în sesiunea 2024 vor primi câte 2.000 lei.

De asemenea, 80 de absolvenți de Bacalaureat care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, vor primi câte 5.000 lei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Potrivit precizărilor făcute de către Mihai Constantin, acest proiect implică o finanțare de 548.000 lei, alocată din bugetul Ministerului Educației pe anul în curs. Iar lista beneficiarilor și „modalitatea efectivă de acordare a stimulentelor financiare” vor fi aprobate ulterior, prin ordin al ministrului Educației.

Citește și: Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române. Sorin Lucaci a fost acuzat că nu-și face treaba și că ar fi încheiat contracte cu dedicație



Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...