Web Analytics
scris vineri, 01.12.2023

Cătălin Cherecheș nu vrea să facă închisoare în România. A refuzat extrădarea

Cătălin Cherecheş, fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a solicitat să își execute pedeapsa pentru luare de mită în Germania, țara în care a fost prins după a fugit din România în ziua în care și-a aflat sentința.

Cătălin Cherecheș nu vrea să facă închisoare în România. A refuzat extrădarea

Citește și: Polițist găsit împușcat în cap. Avea 22 de ani


Cătălin Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România prin procedură simplificată, care ar fi durat doar 10 zile, potrivit legii germane. În două săptămâni, instanța se va pronunța asupra acestui aspect, apoi în alte patru până la șase săptămâni, instanța va decide daca va fi sau nu extrădat.

Citește și: Finanțele înființează noi posturi plătite cu peste 20.000 de lei lunar


Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, spune că este vorba de o procedură standard de reglementări europene. „Este vorba despre un mandat european de arestare și de o extrădare care se face în baza acestui mandat european de arestare, pentru că în acest caz se practică o procedură care se practică de la instanță la instanță”, a spus Cătălin Predoiu. „Nu sunt implicate direct Ministerele de Justiție sau de Interne, nici de la noi, nici din Germania. E vorba de o procedură standard de reglementări europene. Din practica anterioară, durează undeva între 30 și 45 de zile, în funcție de instanță”, a mai spus Cătălin Predoiu. Cătălin Cherecheș a fost transferat în închisoarea din Munchen.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită