Web Analytics
scris miercuri, 02.12.2020

Catălin Bulf: „Mă interesează să găsesc algoritmul prin care pot transforma politicianul în om cinstit”

# De ce ați intrat în politică? O faceți de câțiva ani buni și n-am citit să vă fi pus cineva întrebarea asta..
– Declicul a fost când mi-am dat seama că mi-au crescut copiii și, nemulțumiți fiind de ceea ce se întâmplă în țară, se gândeau să emigreze. Astăzi, după șase ani de politică, cred că experiența mea antreprenorială și în industrie este necesară oricărui parlamentar care își dorește să propună legi menite să faciliteze implementarea cu rapiditate a noilor tehnologii în industrie și nu numai. Putem schimba societatea românească într-o manieră și amplitudine la care nu se așteaptă nimeni.
# Ce vă imaginați despre politică înainte să faceți pasul și ce ați găsit înăuntru?
– Înainte să intru, îmi imaginam politica asemenea unei activități din manual. Îmi închipuiam că era suficient să dorești binele societății și al țării, iar lucrurile aveau să se întâmple. Eram un fel de Don Quijote. Astăzi, consider democrația originală românească asemenea unui sistem al neîncrederii și al opțiunilor minime. Protagoniștii una afirmă, alta au în vedere. A-ți propune elaborarea unui proiect, înseamnă, în primul rând, a gândi o procedură prin care să ocolești nemulțumirile celorlalți. Cel mai adesea, o idee bună nu-și găsește loc, fiind sabotată din cauză că nu aparține unui grup de interese sau partidului aflat la guvernare.
# De ce în PMP, un partid totuși mic, deși un om cu alonja dvs. ar fi găsit oricând loc într-un partid mare?
– Pentru simplul motiv că mi s-a dat posibilitatea să pregătesc o echipă neaservită PSD și PNL Argeș.

Catălin Bulf: „Mă interesează  să găsesc algoritmul prin care pot transforma politicianul în om cinstit”

„Putem negocia locuri pe listă, funcții, dar niciodată principii. Iar acest lucru îl știe și Traian Băsescu”

# Știu că ați avut, la un moment dat, și o contră cu Traian Basescu. Cum ați supraviețuit?
– Nu consider că a-mi susține punctele de vedere, chiar și în fața lui Băsescu, reprezintă o contră. Putem negocia locuri pe listă, funcții, dar niciodată principii. Iar acest lucru îl știe și Traian Băsescu.
# Sunteți, în momentul acesta, secretar de stat în Ministerul Economiei și nu unul dintre aceia care se ocupă de ascuțitori, așa cum a mai avut județul nostru. Sunteți singurul argeșean care a performat în actualul executiv, ca inițiator al Legii deschiderii minelor. Ne explicați ce e cu această inițiativă și ce faceți, concret, ca secretar de stat?
– Legea 85/ 2003, Legea minelor, trebuia denumită „legea închiderii minelor”. Scopul nedeclarat al acestei legi, dată de Adrian Năstase, sub patronajul lui Dan Ioan Popescu, era pentru încasarea plăților compensatorii. Astăzi, legea minelor, așa cum am modificat-o, permite redeschiderea minelor, cu atragerea fondurilor europene în minerit și transformarea României într-un furnizor de bunuri și servicii pentru industria Uniunii Europene.
Ce fac eu ca secretar de stat? În acest moment mă ocup de reinserția în circuitul economic românesc a Combinatului de utilaj greu „Fortus Iași”, reorganizarea și repunerea în funcțiune a uneia dintre cele mai mari companii din România.

„Am la activ patru combinate puse în funcțiune: Midia Năvodari, Arpechim Pitești parțial, Fabrica de Apă Grea de la Halânga și Combinatul de Ciment de la Assiut, Egipt”

# Candidați pentru un mandat în Camera Deputaților și vreau să vă întreb care e agenda dvs. pentru Parlament?
– Astăzi, industria din România este distrusă juridic. Statul român, dar și antreprenorii români nu au suport legislativ care să le permită să fie profitabili și să creeze bunăstare. Agenda mea ca deputat o reprezintă modificarea legislației, în special a celei economice și fiscale, care să le permită antreprenorilor români să aibă productivități comparabile cu ale celor din vestul Europei și care să-i pună pe picior de egalitate cu ceilalți în Piața Unică Europeană.
# Sunteți om de industrie, iar platforma dvs. electorală și toate elementele de identitate vizuală din actuala campanie așa vă prezintă. Care a fost relația lui Cătălin Bulf cu industria, inclusiv cu cea argeșeană? Cum o veți sprijini din Parlament sau din viitorul executiv, dacă PMP se va regăsi în viitoarea formulă de guvernare?
– Ca inginer, am lucrat în industria petrolieră și prin IMSAT București am lucrat ca inginer de punere în funcțiune a industriei chimice, petrochimice, a cimentului, industriei alimentare etc. Am la activ patru combinate puse în funcțiune: Midia Năvodari, Arpechim Pitești parțial, Fabrica de Apă Grea de la Halânga și Combinatul de Ciment de la Assiut, Egipt.
Am pus în funcțiune instalațiile de concepție românească și americană pentru extragerea petrolului vâscos de la adâncimi de 800 – 3500 metri, instalații de dezbenzinare, pentru supravegherea sondelor de extracție de la distanță, cazane de abur pentru uz industrial- în total peste 90 de instalații (în afară de cele patru combinate), fabrici de pâine, ulei, zahăr etc.
Cam aceasta este legătura mea cu industria.

„Sunt pasionat de inteligența artificială, algoritmi și literatură politică”

# Cum e omul Cătălin Bulf? Ce pasiuni are, ce citește, unde călătorește?
– În liceu mi se spunea „M-ul demonic” (Mona, mingea și matematica – Mona era fata de care eram îndrăgostit atunci, eram fotbalist la F. C. Argeș alături de Bărbulescu, Radu ll, Speriatu, Toma și, bineînțeles, eram cel mai bun la matematică). Mi-a plăcut foarte mult să citesc despre istorie, artă și geografie. Călătoresc oriunde pot vedea ceva semnificativ pentru evoluția lumii, de la Japonia, Iran, Irak, Egipt, Italia, Marea Britanie, Spania etc. În prezent sunt pasionat de inteligența artificială, algoritmi, literatură politică. Mă interesează să găsesc algoritmul prin care pot transforma politicianul în om cinstit. Cred că acesta ar fi testul suprem pentru inteligența artificială.
# Nu vi s-a reproșat, totuși, că sunteți prea citit ca să faceți politică și să supraviețuiți în această junglă?
– Tot timpul, dar am trecut peste.
# Câteva cuvinte despre actuala echipă a PMP și despre colegii candidați, în special despre ziaristul și profesorul la Universitatea Pitești, și numai, Florian Bichir.
– Sunt norocos cu echipa mea, pentru că m-am înconjurat de profesioniști din toate domeniile, în majoritate tineri și entuziaști, determinați să își pună experiența în folosul societății. Florian Bichir îmi este un prieten bun, înainte de a-mi fi coleg, un om cu suflet mare și care pune pasiune în tot ceea ce face!
Votând PMP, votați o echipă care poate schimba Argeșul în bine, așa cum nu vă puteți imagina! Votați PMP, votați poziția 4 pe buletinele de vot!

Realizat de Asociaţia Jurnalul de Argeş la comanda PMP – Filiala Argeş, cod mandatar financiar: 11200012

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Mă interesează să găsesc algoritmul prin care pot transforma politicianul în om cinstit”. Aiasta-i din categoria … // Copiii spun lucruri trasnite // .

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită