Web Analytics
scris joi, 06.06.2024

Cât de interesați sunt românii de jocurile de noroc online?

Datele statistice referitoare la evoluția industriei jocurilor de noroc din România ne arată un interes tot mai crescut al jucătorilor români pentru acest tip de divertisment.

Cât de interesați sunt românii de jocurile de noroc online?

Specificul jucătorilor români

Analiza noastră pornește de la o observație pertinentă și anume faptul că există un specific al jucătorilor români exprimat în preferințele de joc. Se pot observa două trăsături specifice jucătorului român de jocuri de noroc:

  • caută tot mai mult divertisment de bună calitate pe platformele online;
  • dispune de mijloacele tehnice și de abilități digitale pentru a folosi aceste platforme; un mare avantaj o reprezintă viteza internetului în România.

Care sunt tendințele existente pe piață?

În acest articol, ne-am propus să vă oferim și o imagine de ansamblu a Industriei jocurilor de noroc din România, expunând, de asemenea, și care sunt tendințele actuale de pe această piață:

Ascensiunea jocurilor mobile

Digitalizarea și dezvoltarea tehnologică accentuată ne-a făcut pe toți utilizatori frecvenți ai dispozitivelor mobile, precum telefoanele mobile sau tabletele. În acest fel, se explică accesarea tot mai frecventă a Jocurilor de noroc online de pe aceste device-uri.

Jocurile clasice

Interesant este și faptul că jocurile de noroc considerate tradiționale, precum păcănelele sau ruleta, au rămas printre preferatele românilor. Acest lucru se poate explica:

  • datorită creșterii calității grafice și de efecte speciale a acestor jocuri.
  • prin bonusurile tot mai atractive ce sunt puse în joc de către operatori.

În general, putem spune că românii sunt tot mai atrași de jocuri din care faci bani reali, deoarece vor să îmbine, în mod ingenios, divertismentul de cea mai bună calitate cu posibilitatea de a-și retrage banii câștigați.

Jocuri cu dealeri live

Unii jucători preferă jocurile de noroc care aduc mai multă adrenalină sau distracție, eventual din confortul online al fotoliului de acasă. Românii aleg astfel experiențe virtuale, ce simulează realitatea unui cazinou real și interacțiuni reale cu dealer profesioniști atunci când joacă blackjack, ruleta și baccarat.

Pariuri sportive

Interesul românilor se manifestă și pentru pariurile sportive pe platformele de jocuri de noroc. Este cunoscut faptul că românii sunt pasionați de întreceri sportive de orice tip, în special de fotbal, iar această pasiune se extinde și asupra pariurilor sportive.

Ca răspuns la acest interes, și casele de pariuri sportive s-au adaptat și și-au diversificat evenimentele precum și variantele de pariere: tenis, curse de cai, fotbal etc.

Analiza celor mai importante date statistice

Pentru a înțelege mai bine direcția de evoluție a unei industrii mari, cu impact social major, cum este industria jocurilor de noroc, trebuie să privim cu atenție datele colectate de instituțiile specializate. Datele statistice recente evidențiază informații foarte valoroase despre cum se estimează că se va dezvolta această industrie:

  • veniturile din jocurile de noroc online în România anului 2024 se estimează că vor ajunge la suma incredibilă de 809 milioane de dolari;
  • rata de intrare estimată a noilor jucători în România este de 3,5% în acest an.

Piața globală în cifre ne arată și ea o perspectivă interesantă:

  • volumul estimat al pieței cazinourilor online va ajunge în 2024 la peste 600 de milioane de dolari americani;
  • venitul mediu per utilizator, pe piața jocurilor de noroc online, în anul 2024 va fi de 1.160 de dolari americani. Vor intra pe piața jocurilor de noroc online până în 2029 și va fi de 839.800.

Putem spună că poate creșterea economică a României impulsionează creșterea industriei jocurilor de noroc online. Veniturile disponibile mai mari pentru populație astfel generate permit implicarea românilor în multiple activități de divertisment, inclusiv jocurile de noroc online.

Putem vorbi de un specific local românesc?

Cu siguranță există un specific românesc ala acestei industrii a jocuirlor de noroc, ce se poate exprima prin:

  • Un cadru legal bine reglementat

România dispune de un cadru legal transparent și riguros, definit de ONJN, ce asigură protecția jucătorilor și integritatea funcționării actorilor implicați. Aceasta înseamnă că toți operatorii trebuie să dețină o licență valabilă, să respecte standardele de calitate și regulile stabilite. De asemenea, este importantă și verificarea periodică a operatorilor licențiați.

  • Fiscalitate transparentă

Țara noastră are și un regim fiscal specific pentru operatorii de jocuri de noroc online, contribuind la dezvoltarea industriei și la generarea de venituri pentru bugetul de stat. Aceștia își cunosc obligațiile de a plăti: impozite pe veniturile obținute din activitatea lor și taxe adiționale, cum ar fi taxa pe miză și taxa pe jackpot.

  • Populație tânără activă

România are o populație familiarizată cu mediul online și receptivă la adoptarea noilor tendințe, inclusiv în domeniul jocurilor de noroc. Acest lucru a determinat și o adaptare a operatorilor la preferințele publicului tânăr prin strategii eficiente și platforme moderne.

Citește și: Salariul minim brut crește de la 1 iulie. Guvernul a aprobat hotărârea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită