Web Analytics
scris sâmbătă, 22.06.2024

Casa de Pensii Argeș, anunț pentru persoanele asigurate la venitul minim

Casa Județeană de Pensii Argeș a transmis, prin vocea directorului executiv Aida Ionela Enache, un comunicat în atenția persoanelor asigurate facultativ în baza Contractului de asigurare socială încheiat conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Casa de Pensii Argeș, anunț pentru persoanele asigurate la venitul minim

Citește și: Guvernul a aprobat creșterea salariului minim pe economie. De când intră în vigoare

Aunțul are legătură cu faptul că începând cu 1 iulie 2024, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de 3.700 lei. Ce trebuie să știe, deci, asigurații, în conformitate cu prevederile art. 36 din legea mai sus menționată?

Anume, că baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale pentru asigurații care au încheiat sau vor încheia contracte de asigurare socială în baza Legii nr. 263/2010 o constituie venitul lunar asigurat înscris în  contractul de asigurare socială, dar nu mai putin decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

În consecință, începând cu 1 iulie 2024, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat în baza legii respective va fi de 3.700 lei.

Casa Județeană de Pensii (CJP) Argeș va modifica din oficiu, conform Legii nr. 263/2010, toate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială al căror nivel se situează sub nivelul de 3.700 lei. Începând cu 1 iulie 2024, contribuția individuală de asigurări sociale pentru persoanele care sunt asigurate la venitul mimim va fi de 925 lei.

CJP Argeș precizează că noua valoare de 3.700 lei NU are implicații în ceea ce privește contractele de asigurare socială încheiate până la data de 1 iulie 2024 în temeiul OUG nr. 163/2020 (plata retroactivă pe 6 ani), cu modificările ulterioare.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Am fost și eu de curând la aceasta instituție.!!? La întrare dai de o persoana( bărbat) nu știu rolul ei. La ghiseie vorbești singur. Întrebi ceva sau ceri o părere. Privirea pe peretele din stânga geamului. Nu studiază, nu calculează, nimeni nimic.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită