Web Analytics

Cartea fostului prim-secretar Catană, medaliată cu Steaua Cărţii

de | 25.10.2018 14:00 | Cultură

Lansare de carte inedită la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, luni, 22 octombrie. Fostul prim-secretar Gheorghe Catană și-a lansat memoriile, adunate în cartea „Mărturiile unui prim-secretar”. Cartea a stârnit un val de reacții pozitive, iar sala în care s-a desfășurat evenimentul a fost arhiplină. Directori ale unor prestigioase instituții, dar și oameni de cultură au fost prezenți și au luat cuvântul.

„«Mărturiile unui prim-secretar» este o carte scrisă cu documentare, cu bogată informare, care pornește de la primele documente ale atestării Argeșului și se axează pe perioada din 1945 până azi. În lucrare veți găsi date, oameni, fapte. Gheorghe Catană nu este un ideolog sau politician, este un om pragmatic, de acțiune. A creat o carte pentru oameni, cu oameni. Veți găsi în carte trăsăturile de suflet ale poporului nostru”, a spus profesorul dr. Florea Stan în deschiderea evenimentului.
Cartea fostului prim-secretar a primit Trofeul Steaua Cărții. „Am avut un avantaj unic în țară că am fost un fiu al Argeșului. M-am născut aici și am lucrat aici. Am arătat în carte cum s-a reușit în Argeș să fie valorificate resursele”, a povestit autorul cărții, Gheorghe Catană.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Medaliata, medaliata, dar unde o gasesc ? Prin librarii nu am aflat-o.