Web Analytics
scris miercuri, 23.10.2024

Carnea de pasăre se scumpește la sfârșit de an

Carnea de pui se scumpește la finalul anului. Chiar înainte de Crăciun, carnea de pasăre se va vinde la prețuri mai mari și cu 13%.

Carnea de pasăre se scumpește la sfârșit de an

Majorarea vine după ce a crescut prețul furajelor din cauza secetei extreme care a acaparat România în această vară. Inclusiv focarele de gripă aviară reprezintă un motiv cheie în mai multe țări din Europa, spun specialiștii.

Un kilogram de carne pleacă din fermă cu un preț care pornește de la aproape 6 lei, însă la raft ajunge să aibă un preț aproape triplu.

Citește și: McDonald’s, focar de E. Coli, în SUA

Nu numai carnea de pui se scumpește. Creșteri de prețuri sunt așteptate și la carnea de porc. Chiar dacă mai sunt două luni până la Ignat, a început deja rezervarea sau arvunirea porcilor care urmează să fie sacrificați. Cei care își fac deja planuri pentru masa de Crăciun au început deja să urmărească ofertele, pentru a fi siguri că fac alegerea cea mai bună, în condițiile în care producătorii spun că prețurile vor crește rapid pe măsură de ce apropie sărbătorile.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...