Web Analytics

Care sunt planurile pentru România ale DRÄXLMAIER Group şi unde se poziţionează Piteştiul în această strategie

de | 5.07.2017 20:26 | Economie

12 draexlmaierLa începutul acestui an cele două unități de producție ale DRÄXLMAIER din Pitești s-au aflat în centrul unor convulsii, în special în plan social, convulsii despre care Jurnalul de Argeș a relatat la vremea respectivă. Cum lucrurile par a se fi liniștit, în sensul că prima fabrică a DRÄXLMAIER din România, Lisa DRÄXLMAIER (DLR) pare a se îndrepta spre dispariție în timp ce vecina și mai tânăra ei surată, Sisteme de Producție Cablaje (SDPC), spre apogeu, am solicitat concernului german o prezentare a intențiilor sale viitoare în privința celor două fabrici piteștene dar și a celorlalte puncte de lucru din țară, pentru ca oricine să poată evalua în ce măsură piața muncii din Pitești mai reprezintă sau nu interes pentru DRÄXLMAIER și a pune astfel capăt zvonisticii legată de plecarea acestei companii din zonă. În cele ce urmează vă prezentăm liniile principale din răspunsul nemților de la „Cablaje” pentru Jurnalul de Argeș.

În Pitești se extinde producția în a treia hală externă

DRÄXLMAIER Group, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme de cablaje pentru industria auto de categoria premium și un important angajator în România a început extinderea activității în trei locații din țară: Brașov, Hunedoara și Pitești. Până în 2018, planurile prevăd investiția a peste 150 de millioane de euro. În prezent, aproximativ 15.000 de angajați lucrează în cadrul DRÄXLMAIER România. În Pitești, DRÄXLMAIER Group a închiriat a treia hală externă de la demararea procesului de extindere, în 2015. Comenzile atrase au creat necesitatea extinderii suprafeței de producție. „Este vorba despre un produs diferit, care necesită mai mult spațiu față de ce aveam deja. În prezent, hala este amenajată, echipată cu cele mai noi tehnologii, procesele de producție aflându-se în momentul de față în plină desfășurare”, a declarat Peter Wocheslander, Director Operațional în cadrul DRÄXLMAIER Pitești. 

Codlea și Hunedoara pe harta priorităților DRÄXLMAIER

Extinderea companiei vizează și fabrica din Codlea, județul Brașov, unde a fost demarată construcția unei noi hale de producție, alăturată celor două hale inaugurate în primăvara anului 2015. Clădirea este, în prezent, în lucru și va fi finalizată anul acesta, atunci când se estimează că va începe activitatea de producție. Primele două hale construite au o suprafață totală de aproximativ 25.000 de metri pătrați, și au presupus o investiție de 50 de milioane de euro. În Hunedoara, aria de producție se va dezvolta atât în sectorul de componente electrice și electronice, cât și în sectorul de producție cablaje. Lucrările, aflate acum în desfășurare, vor fi finalizate anul acesta. Tehnologia utilizată în noul spațiu va fi mult mai modernă, cu un grad mai mare de automatizare. În plus, în noul spațiu va fi amenajat și un atelier pentru elevii de la școala profesională, care vor învăța să utilizeze cele mai noi echipamente. „Prezența noastră în România este un exemplu de cooperare. În timp ce beneficiem de implicarea angajaților din România, contribuim la pregătirea profesională, la actualizarea cu cele mai noi practici, la cele mai bune standarde ale industriei. După ce se alătură echipei DRÄXLMAIER, angajații știu că vor fi mereu la curent cu ce este mai actual în industria auto și că au ocazia să lucreze într-o industrie competitivă, lucrând pentru clienți premium. Avem planuri de dezvoltare pe termen lung și vom asigura locuri de muncă stabile pentru angajații noștri”, spune Harald Polleres, Directorul Tehnic al DRÄXLMAIER Hunedoara. Înainte de demararea acestui program de extindere, investițiile DRÄXLMAIER Group în România se ridicau la peste 500 de milioane de euro.

Recrutări pe plan local pentru SDPC, restrângere de activitate pentru DLR

În prezent, în cadrul companiei Sisteme de Producție Cablaje se desfășoară o amplă campanie de recrutare în Pitești, pentru personal implicat în activitatea de producție. Procesul de selecție este în plină desfășurare și persoanele interesate sunt așteptate să depună cererile de angajare la sediul companiei sau pe email, la cariere.pitesti@draexlmaier.de. În cadrul DLR continuă procesul de restrângere a activității, conform calendarului anunțat, urmând prevederile legale. În Pitești DRÄXLMAIER dezvoltă activități de cercetare care asigură un mediu competitiv pentru specialiștii în IT și inginerie.

Investiţii în învăţământul dual local şi atelierele-şcoală

În prezent, în clasele susținute de companie în cadrul Liceului Tehnologic Astra Pitești învață 29 de elevi. În anul școlar 2017-2018 va începe formarea celei de-a treia generații – copiii se pot înscrie pentru cele 14 locuri disponibile la specializarea „Electronist mașini și aparate”.  Anul acesta, compania a organizat o campanie de promovare în regiune, în unități de învățământ din Pitești, dar și din localitățile limitrofe. DRÄXLMAIER pune accent în continuare pe dezvoltarea atelierelor-școală destinate elevilor de la școala profesională în regim dual. În acest moment, există deja două astfel de ateliere, în Brașov și Timișoara și sunt în proces de amenajare atelierele din Pitești, Satu Mare și Hunedoara. Acestea vor fi dotate cu echipamente și utilaje noi și performante. Compania se implică în dezvoltarea noilor generații de specialiști încă din 2012.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii