Web Analytics
scris sâmbătă, 27.07.2024

Care este următoarea minivacanță, câte zile libere mai sunt în 2024?

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, în mijlocul verii avem câteva zile libere legale, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, în data de 15 august. Deoarece anul acesta sărbătoarea va fi într-o zi de joi angajații din sectorul public se vor bucura de o zi liberă suplimentară, autoritățile au decis ca ziua de vineri, 16 august, să fie de asemenea, liberă pentru a crea o punte cu weekendul.

Care este următoarea minivacanță, câte zile libere mai sunt în 2024?

Distracție pentru minivacanță

Ziua de 15 august trebuie acordată și angajaților din sectorul privat, iar angajatorii pot decide dacă acordă și ziua de vineri liberă  salariaților lor. De altfel, aceștia au posibilitatea de a solicita o zi liberă din concediul legal pentru a beneficia de un weekend prelungit. Cei care au decis să se bucure de cele patru zile libere în mijlocul sezonului estival au de altfel, numeroase oferte de distracție. Aceștia pot alege câteva zile pe litoral sau o drumeție în zona montană, chiar un city break într-un oraș interesant, poate în țară sau peste hotare. O idee bună este chiar și statul acasă, dacă reușiți să vă relaxați. Puteți alege un serial bun pe care v-ați propus să-l vedeți, o carte sau un joc distractiv pe platforma NetBet slots.

Vremea în luna august

Meteorologii anunță vreme foarte bună în luna august, pentru majoritatea zonelor țării, cu temperaturi care se situează între 27 și 32 de grade Celsius. Sunt semnalate și câteva vârfuri de temperatură, dar perioadele de caniculă nu vor mai fi atât de lungi cum au fost în luna iulie. De asemenea, se anunță ploi moderate și mai puține fenomene meteorologice extreme, cum vânt puternic și averse în rafale. Chiar dacă ziua va începe să scadă, soarele va apune după ora 20, iar lumina se va diminua treptat după această oră. În acest context zilele libere par din nou foarte potrivite pentru ieșiri în natură.

Ce alte zile libere legale mai sunt în acest an

Pe lângă ziua de 15 august, în calendarul zilelor libere legale mai sunt trecute anul acesta câteva sărbători. Este vorba despre data de 30 noiembrie, ziua Sfântului Andrei, care anul acesta va fi într-o zi de sâmbătă, ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, care va fi duminica și zilele de 25 și 26 decembrie, când se celebrează Crăciunul, care anul acesta va fi în zile de miercuri și joi.

Compensații pentru cei care lucrează de sărbători

Sunt mai multe sectoare de activitate în care programul de lucru nu poate fi întrerupt din cauza caracterului procesului de producție sau al serviciului oferit. Pentru angajații din aceste ramuri sunt stabilite compensații financiare sau acordarea unor alte zile libere în următoarele 30 de zile lucrătoare de la data sărbătorii legale.

Citește și: Clinica de medicină dentară Dr. TEO – Zâmbim oricând împreună! PEDODONŢIA

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită