Web Analytics

Care este procedura de schimbare a persmisului de conducere

de | 1.08.2019 12:42 | Economie

Vă expiră permisul de conducere sau l-ați pierdut? Vă prezentăm în continuare procedura detaliată și lista completă de acte necesare pentru preschimbarea permisului auto.

Primul pas este să vă asigurați că aveți cartea de identitate încă valabilă și că încă semănați cu poza din buletin.

Al doilea pas important este să aveți o fișă medicală, pe care o veți obține doar de la o clinică autorizată în urma unor teste. Durează aproximativ trei ore și costul său pleacă de la 125 de lei, dar poate să treacă de 200 de lei în funcție de clinica la care apelezi.

âOdată ce aveți fișa medicală pentru preschimbare permis, este timpul să plătiți taxa de permis. Aceasta costă 68 de lei și poate fi plătită la orice oficiu CEC Bank. Să păstrați chitanța și să aveți cartea de identitate când mergeți să faci plata.

Va trebui să faceți o copie a cărții de identitate și să aveți la dumneavoastră permisul de conducere care urmează să expire sau a expirat. Permisul pe care vreți să îl schimbați va trebui să îl aveți în original. În caz că l-ați rătăcit, va trebui să prezintați dovada pierderii acestuia, respectiv un document care atestă faptul că ați declarat pierderea documentului.

Foarte important este să rețineți că procedura de preschimbare permis în cazul pierderii nu prelungește valabilitatea actului dacă solicitantul nu aduce și un certificat medical în acest sens.

Înainte să mergeți la ghișeu, mai trebuie să descărcați formularul de solicitare eliberare permis. La fel ca toate actele, acesta trebuie completat și depus personal. Poate fi obținut gratuit de la ghișeu, dar dacă veniți cu el imprimat și completat de acasă câștigați timp.

Puteți face o preschimbare permis cu până la două luni înainte de momentul în care expiră actualul tău permis de conducere. Veți primi amendă dacă veți circula cu un permis expirat și nu veți putea să părăsiți țara dacă sunteți la volan și agentul de control de la graniță constată că aveți un permis de conducere care a expirat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii