Web Analytics
scris marți, 18.06.2024

Caniculă! Cod portocaliu, inclusiv în Argeș

Pentru miercuri, 19 iulie, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu ce vizează următoarele fenomene: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat.

Caniculă! Cod portocaliu, inclusiv în Argeș

Citește și: Meteo. Patru săptămâni fierbinți în sudul țării

Conform Administrației Naționele de Meteorologie (ANM), valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei (inclusiv în Argeș), precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade Celsius (temperatură măsurată la umbră), va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius. ANM mai precizează că în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Marți, Cod galben

Pentru ziua de marți, 18 iunie, ANM a emis o avertizare Cod galben. În Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în Argeș), precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade Celsius și local va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită