Web Analytics
scris marți, 16.07.2024

Canicula a făcut primele victime. O femeie a fost găsită de fiica ei moartă în curte

Valul de caniculă care a încins România a făcut primele victime. Doi bărbaţi şi o femeie din judeţul Suceava, care aveau şi probleme de sănătate, nu au rezistat temperaturilor extreme din acest weekend. În unele zone din Moldova s-au resimţit şi 43 de grade Celsius. De altfel, meteorologii au extins codul roşu în aproape toată ţara. Pentru prima dată în istorie, inclusiv pe litoral.  Acolo, doar briza îi mai salvează pe turişti.

Canicula a făcut primele victime. O femeie a fost găsită de fiica ei moartă în curte

Suceveanca doborâtă de caniculă, în vârstă de 56 de ani, a fost găsită moartă de fiica ei, pe o canapea din curte. Se plângea de ceva vreme de dureri de piept, dar nu s-a dus la medic. Şi doi bărbaţi din judeţ care aveau probleme de sănătate au avut acelaşi sfârşit. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa chiar în ambulanţă, în drum spre spital. În câteva zone din Moldova, s-au resimţit aproape 50 de grade.

Citește și: CFR Călători anunță că circulația trenurilor pe ruta București – Pitești va rămâne modificată încă o lună

„Căldura excesivă de afară cu siguranţă le-a influenţat celalte boli şi în final decesul. S-a găsit o corelaţie între starea lor lipotimică, influenţa directă a căldurii excesive”, a declarat Adriana Morari – purtător de cuvânt SAJ Suceava. Au fost aproape 60 de mii de apeluri la 112 în ultimele două zile. În jur de cinci solicitări pe minut au numărat dispecerii în weekend.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...