Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

Când va fi redeschisă Cetatea Poienari

Când va fi redeschisă Cetatea Poienari

Anul viitor ar putea să fie redeschisă publicului Cetatea Poienari din apropierea Barajului Vidraru, celebra cetate a lui Vlad Țepeș. Consiliul Județean Argeș a postat imagini de la monumentul istoric care a fost reabilitat cu bani europeni. La cetate se ajunge urcând cele 1480 de trepte, dar autoritățile vor să realizeze și un mijloc de acces mecanizat.

„Chiar dacă recepția va fi făcută în curând, având în vedere condițiile meteorologice, cel mai probabil cetatea va fi redeschisă publicului în primăvara anului viitor”, transmite CJ Argeș.

Lucrările de consolidare și restaurare de la Cetatea Poienari au fost realizate în urma unui proiect european accesat de Consiliul Județean Argeș, în valoare de 23,3 milioane lei, din care 13,6 milioane lei a fost contribuția beneficiarului.

Citește și Fântâna muzicală din Pitești trece la programul de toamnă

100.000 de turiști au vizitat cetatea în 2019

„Mă bucur să constant interesul turiștilor și mass-media pentru acest obiectiv turistic important pentru județul Argeș și nu numai. Este dovada că proiectele noastre europene care au vizat Cetatea lui Vlad Țepeș, Galeria de Artă și Muzeul Judetean Arges vor duce la dezvoltarea turismului din Argeș.

Dacă în 2019, ultimul an în care cetatea a putut fi vizitată, înregistram 100.000 de turiști, ne dorim ca, după această intervenție și după ce vom reuși să instalăm și un mijloc de acces mecanizat care să completeze cele 1480 de trepte (reabilitate și ele în totalitate), să triplăm numărul turiștilor”, a declarat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Cetatea Poenari este în administrarea Muzeului Judeţean Argeş, încadrată ca Monument istoric de categoria A (de importanță naţională și internaţională). 

Foto CJ Argeș Facebook

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...