Web Analytics
scris marți, 10.09.2024

Când se închide Transfăgărăşanul în 2024

Una dintre cele mai importante atracţii pe care România le oferă turiştilor este posibilitatea de a circula cu maşina pe Transfăgărăşan, zonă considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase şosele din lume.

Când se închide Transfăgărăşanul în 2024

Transfăgărășanul este considerată una dintre cele mai frumoase șosele din lume, însă este deschisă doar câteva luni pe an. Conform specialiştilor, este de aşteptat ca anul acesta să se poată circula pe Transfăgărăşan până undeva la mijlocul lunii noiembrie, ceea ce înseamnă că românii, dar şi turiştii străini s-ar mai putea bucura de acest drum doar pentru câteva săptămâni.

Citește și: Decizie în cazul lui Vlad Pascu. Șoferul drogat va rămâne în arest preventiv încă 60 de zile

Nu se poate circula pe Transfăgărăşan iarna din cauza pericolului pe care îl reprezintă anumite fenomene meteo, precum vântul puternic, inundaţiile, ninsorile abundente sau eventualele căderi de stânci ori copaci de pe versanţi. În funcţie de altitudinea atinsă, putem vorbi despre anumite zone din drum care să rămână închise chiar şi pentru o perioadă de opt luni.

Autorităţile caută ca eventualele maşini care traversează Transfăgărăşanul să nu fie lovite de intemperii sau să nu rămână blocate, fără provizii şi fără posibilitate de a se interveni rapid pentru remedierea situaţiei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...