Web Analytics

Când scăpăm de pesta „politicină” din Argeş?

de | 15.11.2018 13:06 | Opinii

De două săptămâni, pesta porcină a ajuns și în Argeș. Va trece, cu daunele și despăgubirile inerente. Problema e însă alta. De 28 de ani, în Argeș este o mare pestă de care nu izbutim să scăpăm sub nicio formă: pesta ”politicină”. E o pestă în care majoritatea exemplarelor de politicieni bipezi au decimat județul și l-au lăsat în destule zone într-o stare demnă de Evul Mediu. De 28 de ani, sub impulsul unor pungi cu făină și cu zahăr sau al unor protocoale ieftine cu mici și bere, sute de mii de argeșeni votează prost într-un sadomasochism politic de neînțeles. Votează într-o veselie parlamentari, primari, consilieri locali și consilieri județeni care în procent covârșitor nu fac după aceea mai nimic pentru comunitate. Iar pesta ”politicină” se acutizează din patru în patru ani. Și spre deosebire de porci, politicienii nu sunt comestibili sub nicio formă. Imposibil de digerat. Și cum ar putea cineva digera promisiuni fantasmagorice făcute din patru în patru ani de niște indivizi ahtiați numai după interesul propriu? Argeșul e județul în care în diferite comune se inaugurează poduri și porțiuni de drumuri cu parlamentari și sobor de preoți, mai rău ca în comunism. Argeșul e județul în care mii de gospodării din mediul rural nu au apă curentă și canalizare și au WC-ul în fundul curții. Argeșul e județul în care sute și sute de drumuri par desprinse din Evul Mediu. Argeșul e județul cu un potențial turistic fantastic și pe care niciun parlamentar ori alt oficial nu e în stare să îl fructifice printr-un proiect simplu de făcut. Argeșul e județul în care în păduri se fură ca în… codru, fără ca nimeni să facă nimic. Argeșul e județul sclavilor de la Berevoești. Și tot Argeșul e județul în care niciunul dintre cei 13 parlamentari votați în decembrie 2016 nu a făcut lobby pentru ca lucrările la autostrada Pitești-Sibiu să înceapă odată! Asta și deoarece parlamentarii nu sunt uniți și sunt interesați doar să apară la evenimente superficiale cu discursuri sforăitoare. Mai lăsați interpelările inutile și faceți ceva pentru județul care v-a votat! Și ce pretenții să mai avem de la cei 13 parlamentari, dacă însuși președintele ”Parlamentului” județului, și l-am numit aici pe Dan Manu, îi ia la rost pe ziariștii care îndrăznesc să îl critice?
Da, e o mare pestă ”politicină” în Argeș și constați asta și doar dacă dai o tură prin comunele și primăriile din județ, unde mulți primari sunt un soi de vătafi, unde ajutoarele sociale se dau doar celor care votează cu cine trebuie, unde nivelul de educație e unul scăzut rău. Asta și pentru că nimeni nu e interesat de programe de educație. Pentru că, dacă oamenii ar fi educați, nu ar mai vota specimenele politice din Argeș.
Argeșul are nevoie mai mult ca oricând să scape de pesta ”politicină”. Și nu o poate face decât prin schimbare de mentalități și de oameni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii