Când are loc sesiunea specială a examenului de bacalaureat

de | 4.04.2017 14:39 | Actualitate

bacalaureat 2014 19949500

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, sesiunea specială a examenului de bacalaureat va avea loc între 29 mai şi 9 iunie.
Sesiunea este destinată absolvenţilor de liceu care participă la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru competiţiile internaţionale dar şi elevilor care se pregătesc să dea examen la universităţi din afară.

Pe 29 şi 30 mai vor avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B.
 
Pe 31 este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională — proba C, iar pe 2 — 3 iunie competenţele digitale. Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, va avea loc pe 6 iunie. O zi mai târziu este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării.
 
Proba scrisă la Limba şi literatura maternă va avea loc pe 9 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi până la ora 18,00. Tot pe 9 iunie se vor depune şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iunie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii